Vårsemesteret er i gang!

Vårens timeplan kan skilte med et bredt og mangfoldig tilbud med aktuelle nasjonale og internasjonale kursholdere og kunstnere i mange sjangre.

Ballett:
Yoshifumi Inao starter opp med mandag i uke 2 fra mandag 8. januar. Merk dere at tidspunkt for klassene er kl.09:00. Deretter følger klasser med Therese Skauge, Kristian Alm, Camilla Spidsøe, Sissel Aarseth, Trude Støvind og Matias Rønningen.

Samtidsdans:
I samtidsdans er det i tillegg til klasser, mange ulike workshop denne våren.
I samarbeid med Dansens Hus blir det workshop i januar og februar med Geir Hytten og Jonas Øren og Janne-Camilla Lyster og deretter i april med Lisa Collette Bysheim og Katrine Patry.

Følg med i februar! Særlig er februar en busy måned med mye samtidsdans – både klasser og workshops:
• 8. februar blir det workshop med Jo Strømgren og Nora Lønnebotn Svendsgård. Jo Strømgrens nye produksjon «the Basement», og ikke minst hans arbeidsmetoder vil danne rammen rundt workshopen.
• Uke 7 blir det flere internasjonale workshops i samarbeid med ICE HOT Oslo. Tre unike workshops over to dager arrangeres med Theresa Gustavsson (SE) , Philip Berlin (SE), og Leah Katz og Leah Marojevic som er dansere i Jefta Van Dinthers “Unearth” (SE). Alle kunstnere vil gjøre workshops relatert til verk som presenteres under festivalen. Workshopene under ICE HOT Oslo krever påmelding.
• I uke 8 vil Natalia Vik holde workshop over 4 dager, Gaga & Creative research session. Man kan komme for én eller flere dager.
• Uke 9 blir det igjen en uke med Sustainable Dance Training (SDT) og klasser med Dorte Bjerre Jensen (DK). SDT er et utvekslingsprosjekt støttet av Nordisk Kulturfond. Klassene tar utgangspunkt i hennes arbeid med kontaktimprovisasjon.

Videre utover våren i april og mai blir det samtidsdans klasser med Hilde Ingeborg Sandvold og Oliver Sale.

Jazz/ Samtidsjazz/ Kommersiell koreografi
Vårens tilbud er mer omfattende med både klasser og workshop over et bredt spekter av ulike stiler:
Maria Ferguson Rønningen starter semesteret med klasser i de to første ukene i januar og deretter Sigrid Vik i uke 5 i overgangen januar/februar.
De to siste ukene før påske, i mars underviser Daniel Sarr, i april er det klasser med Kristian Vindenes, og i mai blir det to klasser i kommersiell koreografi med Henni Olsen.

Vi arrangerer flere workshops i jazz denne våren:
• 7. mars er det workshop med WALK Dance Company. Workshopen fokusere på WALKs praksis rundt musikalitet og de inviterer deltakerne til å ta del i arbeidet og repertoaret som ble utviklet for ‘Pinocchio-paradokset’.
• 21. mars er det workshop med Daniel Sarr. Han der han deler sitt koreografiske materiale som er en blanding av samtidsdans og jazz samt et hint av hiphop.
• I juni samarbeider vi igjen med Oslo Jazzdansefestival der det blir klasser med to av festivalens kunstnere samt en lengre workshop og panelsamtale den 19. juni. Mer informasjon følger etterhvert.

Musikaldans/ musikaljazz / musikkteaterdans:
I januar blir det gjensyn og klasser i musikaljazz/teaterjazz med Maria Wulcan. Hun kommer også tilbake i april/mai med to ekstra klasser. I ukene rett før og etter påske blir det musikaldans med Lisbeth Sandnes Espeland. Vi er glade for at Arlene Wilkes, som sjelden er i Norge, har mulighet til å gi klasser i Musikkteaterdans i mai og juni.

Igjen i år vil tilbudet av klasser under sjangeren musikaldans økes på grunn av støtte fra Musikkteaterforum i CREO. Det samlede tilbudet er derfor et samarbeid med dem som vi setter stor pris på.

Street /popping/ hiphop/ voguing
• 9. februar er det kun én kort åpen klasse med popping med Camilla Tellefsen. Klassen innleder et samarbeid med Soul Sessions Oslo om et koreografisk fagprogram under Soul Sessions Enconters 2024 fra fredag 9. til søndag 11. februar. Som del av fagprogrammet vil Kristin Ryg Helgebostad gi workshop i koreografi og Melanie Fieldseth holde skrive- og prosjektutviklings-workshop.
• Mandag og 12. og 13. februar, under ICE HOT Oslo, vil Theresa Gustavsson (SE) holde en to dagers workshop Body mechanics in Groove & Rhythm .
• Uka rett etter påske gir Tora Bodega/007 også kalt Tormod Skår Midtbø, to klasser Vogue Fem.
• I overgangen mai og juni gir Marikken Heitkøtter Bratlie klasser i hiphop.