Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

AVLYST: Dansens Hus / PRODA workshop med Janne-Camilla Lyster

23. februar @ 10:00 - 12:00

AVLYST PGA. SYKDOM

Dansens Hus / PRODA workshop med Janne-Camilla Lyster

Library of gestures: et innblikk i metode og prosess

I denne workshopen får deltakerne et innblikk i koreografiske metoder knyttet til prosjektet «Library of gestures». Prosjektet er informert av bokverket Manual of gesture utgitt i 1875 av Albert M. Bacon, i tillegg til “bevegelseskor” i europeisk koreografi fra tidlig på 1900-tallet, komposisjonsteknikker innen perkusjon, og hvordan forflytninger mellom ulike kunstuttrykk kan produsere nye formater og innsikter. Deltakerne vil få lære hvordan vi i prosjektet har bygget opp en koreografisk syntaks gjennom gester, og prøve ut komposisjonsøvelser som kombinerer poesi og rytmikk.


Janne-Camilla Lyster
 er både koreograf, danser og forfatter. Hun har en rekke forestillinger bak seg, vist på scener som Dansens Hus, Balck Box Teater, Den Norske Opera & Ballett og Det Norske Teatret, så vel som internasjonalt. Som danser arbeider hun for tiden med et nytt verk av den amerikanske koreografien Deborah Hay. Som koreograf er hun opptatt av hvordan koreografi kan utformes gjennom poesi og kompositoriske partiturer. I hennes doktorgradsprosjekt ved Kunsthøgskolen i Oslo, Choregraphic Poetry (2019), utviklet hun litterære partiturer for dans.

Janne-Camilla Lyster har premiere på “Library of gestures” på Dansens Hus 14. – 11. april 2024. Verket består av et 20-manns stort bevegelseskor, poesi, fløyte og perkusjone.
Les mer om Library of gestures her.

Workshopen er et samarbeid med Dansens Hus.

Foto: Utsnitt fra Manual of Gesture (Chicago: S. C. Griggs, 1875) av Albert M. Bacon

Detaljer

Dato:
23. februar
Tid
10:00 - 12:00
Kategori for Arrangement:
Støttet av