Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Workshop med Jo Strømgren og Nora Lønnebotn Svensgård

8. februar @ 09:30 - 12:00

Beskrivelse av workshopen:

Workshopen ledes av Jo Strømgren, assistert av kompanidanser Nora Lønnebotn Svendsgård. Workshopen utfordrer deltakernes kreativitet og personlige grenser. Det sies at man bør bevege seg utenfor sin egen komfortsone, men hos oss handler det heller om å utvide komfortsonen.
Jo Strømgrens nye produksjon «the Basement», og ikke minst hans arbeidsmetoder vil danne rammen rundt workshopen. Hovedfokus vil være en utforskning av kroppens bevegelsesmuligheter med vekt på impulser, manipulering og assosiative effekter. Vi vil også jobbe med repertoar, samt bygge ut bevegelsessekvenser med ulike musikkutdrag, også her med bevissthet på assosiative effekter.

Kompaniet sørger for trygge og inkluderende rammer.

Jo Strømgren Kompani (JSK) ble stiftet i 1998, og har utviklet seg til å bli en av Skandinavias mest stabile frigrupper med stadig økende internasjonal eksponering. Kompaniets 19 produksjoner har turnert i rundt 50 land og over 100 forestillinger presenteres årlig på alt fra nasjonale teatre til alternative friscener. Den kunstneriske profilen karakteriseres av sjangerblanding, store porsjoner absurd humor, utforskning av kaudervelske språkformer, bruk av skuespillere som dansende utøvere, og ikke minst uvanlige valg av tematikk. JSK mottar basisfinansiering gjennom Norsk Kulturråd, og har hele tiden vært en aktiv initiativtager til samarbeid og co-produksjoner med institusjoner og festivaler i inn- og utland. Kompaniet har fra 2009 hatt base i Oslo.

Jo Strømgren er en allsidig og prisberømt koreograf, regissør og dramatiker med over 100 produksjoner på CV’en, både fra inn- og utland. Siden 2013 har han vært tilknyttet Nasjonalballetten på Den Norske Opera og Ballett som huskoreograf. Jo Strømgren Kompani (JSK) er en av Norges største kulturelle eksportartikler, med en turnéliste som rommer mer enn 60 land. JSKs kunstneriske stil er en unik blanding av dans og teater, store doser humor kombinert med mørke, politiske undertoner. Et annet kjennetegn er utforsking av nonsens-språk og leken bruk av fortellerstemme. Forestillingene stiller ofte globale, samtidsrelevante spørsmål, men krympes ned til et mikrounivers med en liten gruppe mennesker.

Nora Svendsgård har sin utdannelse fra Royal Swedish Ballet School i moderne dans fra 2019 og har siden vært en del av IT Dansa – et turnerende ungdomskompani i Barcelona hvor hun jobbet med koreografer som Sidi Larbi Cherkaoui, Akram Khan, Alexander Ekman, Lorena Nogal med flere. Svendsgård ble en del av Jo Strømgren Kompani i 2021 som medskapende danser i  «Loftet», «Salve Regina», «Made in Oslo», «Ministeriet for Uforløste Følelser» og nå i vår nye produksjon «The Basement».

Detaljer

Dato:
8. februar
Tid
09:30 - 12:00
Kategori for Arrangement:

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av