Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Dansens Dager/ Klasse med Rina Rosenqvist på Scenehuset

28. april 2023 @ 09:30 - 11:00

Vi feirer Dansens Dager med klasse med Rina Rosenqvist!

Dansens Dager 2023 feires i år fra 27. – og 30. april. I den forbindelse har vi i år inngått et samarbeid med Danseinformasjonen om å arrangere morgenklasse for profesjonelle på Scenehuset med dansekunstner Rina Rosenqvist!

Klassen er gratis og åpen for alle PRODAs brukere.
Scenehuset er åpent fra 09.00.
Klassen starter 09.30 og da skrus ringeklokka av – så kom i god tid!

Etter klassen inviteres alle som ønsker å bli med videre ned til Operataket der Dansens Dager åpner med brask og bram! Hit kommer ordføreren og ambassadør Caroline Skjørshammer, i tillegg til over 300 dansere som sammen vil danse årets Dansens Dager-dans. Bli gjerne med å dans, eller delta som publikummer.

Mer om klassen til Rina:
– “I klassene ønsker jeg å dele hvordan jeg bruker improvisasjon som et verktøy til oppvarming og teknikk, og gi noen inngangsvinkler til ulike utforskninger gjennom dansen. Jeg liker å jobbe i tett samspill med musikk, der lekenhet, groove og generell ‘pleasure’ er viktige elementer.”

Rina Rosenqvist er en norsk/venezuelansk dansekunstner med base i Oslo. Holder en BA i dans fra Universitetet i Stavanger. Hun arbeider som utøver, skapende og medskapende i prosjekter som strekker seg fra stedsspesifikke interaktive forestillinger; produksjoner for scener/blackbox; workshop for asylsøkere og flyktninger og residens/arbeidssted for kunstnere. Hennes arbeid har blitt presentert både i inn- og utland ved LungA Art Festival, LungA School, CODA Dance Festival Oslo, Kulturhuset, DANS:BARE Festival, Kunsthall Oslo, List i Ljosi Festival, Bærum Kulturhus og Dansens Hus. Hun har arbeidet i land som Island, Sør-Korea, Sverige, Danmark og Finland med koreografer/kunstnere som Ludvig Daae, Ida Wigdel, Inés Belli, Belinda Braza, Marina Abramovic, Goro Tronsmo, Pernille Mercury Lindstad og Hagit Yakira. Rina er en av initiativtakerne for Montebøllo kunstnerkollektiv, et samlingspunkt for kunstnere med ulike disipliner fra det frie feltet i Oslo. Der er hun kunstnerisk leder sammen med Magdalene Solli.

 

Det vil være fotograf tilstede på klassen.
Du kan enkelt reservere deg ved ankomst dersom du ikke ønsker å bli tatt bilde av.

Klassen er arrangert i samarbeid med Dansens Dager/Danseinformasjonen.

 

Foto: Tale Hendnes

Detaljer

Dato:
28. april 2023
Tid
09:30 - 11:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av