Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

CODA Workshop: i prosess med Sebastian Tjørstad og Nasser Mhende

20. oktober 2023 @ 10:00 - 12:00

Workshopen er utviklet på bakgrunn av stykket “Balance” av Nasser Mhende og Sebastian Tjørstad. De to dansekunstnerne har ulike kropper og fysiske utgangspunkt, men finner sammen et balansert bevegelsesspråk. Stykket belyser betydningen av balansen i våre omgivelser og hva den har å si for vår livskvalitet. ‘Balance’ handler om å finne en lik plattform for to mennesker med ulik bakgrunn der begge har muligheten til å nå samme mål. Hvordan kan vi bygge opp et samfunn som er likeverdig for alle, uavhengig av fysikk eller psyke?

Mhende og Tjørstad har unik erfaring med arbeid med utgangspunkt i forskjellige kropper og kulturell bakgrunn. Mhende har studert moderne dans i Zimbabwe og i Norge og har blant annet opplæring i å trene dansere med nedsatt funksjonsevne. Siden 2012 har Nasser jobbet med Sebastian Tjørstad som er født uten armer og ben. De to har sammen utviklet forestillinger og workshops for barn og unge, og har har hatt flere turneer med DKS Viken.

Dans er et universielt språk og samtidens scenekunst bør reflektere resten av samfunnet. Bør ikke da alle typer mennesker være representerte?
Overordnet skal workshopen bidra til en mer mangfoldig og inkluderende dansekunst.

 

 

Detaljer

Dato:
20. oktober 2023
Tid
10:00 - 12:00
Kategori for Arrangement:

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av