Kleinteknikk med Hanna Hegenscheidt

19.-21. april blir det workshop over tre dager i Klein Technique™ med Hanna Hegenscheidt!
Workshopen arrangeres i samarbeid med Skuespiller- og dansealliansen (SKUDA) og krever påmelding.
Vi vil være i hvitt produksjonsrom på Rom for Dans alle dager.

Trykk her for å komme til påmeldingssiden!

The purpose of Klein Technique™ is education, not on the superficial level of mimicking form, but on a profoundly deep level of understanding the full use of the body as an integral whole to maximize full function of each individuals unique movement potential.“

Susan T. Klein, 2021

OM WORKSHOPEN OG KLEIN TECHNIQUE™
I denne workshopen vil vi øve og diskutere de grunnleggende forbindelsene til kroppen ved å bruke Klein Technique™ som en struktur og teknikk for å tilrettelegge for endring. Vi vil ta for oss plasseringen av bekkenet på bena og lære hvordan det påvirker resten av kroppen. Vi vil jobbe med å gå ned i vekt for å kunne jobbe fra nivået av beinene våre. Vi skal få en oversikt over kroppens grunnleggende sammenhenger og organisasjoner. Hovedfokuset for workshopen vil være på den fysiske praksisen og deltakerens spørsmål som oppstår fra den.

Klein Technique™ er en prosess der kroppen blir analysert og forstått for å forbedre og for å fremme bevegelsespotensialet. Den er intellektuell ved at den bruker anatomiske realiteter. Den er kroppslig ved at vi streber etter en indre kunnskap, en forståelse som er innlemmet i kroppen. Det er en bevegelsesopplæring og omskolering, som kan være et grunnlag for alle bevegelsesstiler, improvisasjoner, friidrett og for den generelle helsen til kroppen i daglige bevegelser.»
©1998 Susan T. Klein⭐️ Klein Technique™ ble utviklet av Susan Klein på 1970-tallet som et svar på en kneskade. Opprinnelig utviklet “av en danser for dansere” har den blitt lært opp til dansere og ikke-dansere over hele verden siden den gang. Ved siden av Susan Klein har Barbara Mahler undervist i Klein Technique™ i 34 år, og har vært en integrert del av “Susan Klein School of Movement and Dance” i New York mellom 1983 og 2002.

OM HANNA HEGENSCHEIDT
Kursholder Hanna Hegenscheidts undervisning, er sterkt påvirket av arbeidet til Susan Klein, Barbara Mahler og Irmgard Bartenieff. Hennes mål er å støtte folk til å fange inn kroppens visdom slik at de kan bli sine egne lærere. Potensialet til kroppen som en ressurs for fysisk og sosial tilknytning og velvære er større enn Hanna noen gang kunne forestille seg som ung danser.

Hanna Hegenscheidt møtte Susan Klein og Barbara Mahler i New York i 1992, mens hun var påmeldt programmet for Laban-Bartenieff Movement-Analysis. I 1993 ble hun sertifisert som Laban-Bartenieff-Movement-Analyst (CMA). Hun ble medlem av det første lærersertifiseringsprogrammet til Klein Technique™ og ble sertifisert i 2000. Hanna har undervist i Klein Technique™ i over to tiår. Siden 2004 har hun undervist til daglig i Berlin. I 2011 åpnet Hanna sitt “studio 142” på Kunstquartier Bethanien. Hun har undervist for blant annet Sasha Waltz & Guests, HZT Berlin, SNDO Amsterdam, Monoplay Zadar.

http://www.hannahegenscheidt.de/