Ornilia Ubisse

Ornilia Ubisse er født og oppvokst i Mosambik hvor hun studerte dans ved Escola Nacional de Danca og jobbet som danser og dansepedagog. Hun har en BA i dans med fordypning i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole med Erasmus i Østerrike, ved Anton Bruckner Privatuniversitet (2017).

Som utøver har Ubisse vært på turneer, produksjoner og samarbeidet med koreografer som Editta Braun, Shanti Bramachari, Cecilie Steen, Mia Habib, Hallgrim Hansegård, Bawren Tavaziva, Francesco Scavetta, Tendai Makurumbandi. Hun har vært på skoleturneer og DKS med Nutopia, Frikar X og TekstLab med ulike produksjoner. Som TekstLab Inkubator deltaker har hun koreografert og vist to forestilinger, Rua 57 og Chaos in the Box.

Ubisse etablerte Kronos Dance Company og har koreografert forestillingene Memories from Nowhere og Motherland og jobber nå med kompaniets tredje produksjonen – Ecstasy.