Siri Jøntvedt

er en Oslobasert dansekunstner utdannet ved Statens Balletthøgskole (nå KHIO) og I New York ved merce Cunningham Studio og New York Dance Intensive.
Hun arbeider ofte tett med andre musikere og kunstnere som f.eks Ivar Grydeland i, Hører du ikke hva jeg danser, eller?(2016). Siri kombinerer ofte tekst og stemme med koreografiske scores. Sammen med Snellle Hall (Siri&Snelle Produksjoner) har hun kreert en rekke verk for scenen, ofte presentert ved Dansens Hus i Oslo. Blant dem Collapsing Distance (2018), Jeg er Kosmos (2016), Grums (2014). Arbeidene deres har også vært vist i andre format som gallerier og site spesific. De har også hatt bestillingsverk for Carte Blanche, Notes on Cracking (2015) og Heddaing ved WOW festival i San Diego (2013).

Hun har arbeidet som danser siden tidlig 90 tall og turnert jevnlig med norske og internasjonale koreografer. Hun underviser i improvisasjon/komposisjon ved bla Kunsthøgskolen i Oslo.
I 2015 mottok hun 5årig Arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.
Ansatt i Skuespiller og Danseralliansen, mai 2018

www.siriogsnelle.no https://skuda.no/kunstnerkatalogen/siri–jøntvedt