Kira Senkpiel deler praksis 11.+13.6. kl 10-12

Tre kunstnere deler praksis under ÅPENT ROM 2018.

Kira Senkpiel har siden 2008 virket som utøver og koreograf i Norge og utland. Som utøver hun har virket i produksjoner av FLUKT, Hege Haagenrud, Mia Habib, Nordic Projects. Videre har hun jobbet i dans og teater produksjoner i Tyskland av Nina Kurzjea Tanztheater, Joachim Fleischer, Christoph Marthaler, Sasha Waltz. Hun har utviklet koreografi for dans, teater og opera produksjoner, der hun for tiden hovedsakelig jobber med opera i samarbeid med regissørene Maximilian von Mayenburg, Philipp Stölzl og Mara Kurotschka. Hun er interessert i mangfoldet av uttrykk, og har derfor i sitt virke oppsøkt forskjellige miljøer og kunstformer. I sin praksis er hun opptatt av å utforske forskjellige fremgangsmåter og ønsker å utvikle spennet av uttrykkinnenfor scenekunsten. https://kira.senkpiel.com/

Kira om hva hun ønsker å dele:

“Jeg har nylig blitt opptatt av rutinene jeg har i møte med egen kropp, både i dansen og i hverdagen. For tiden fordyper jeg meg i kroppens kinestetiske rutine, hvor jeg fokuserer på å nullstille min relasjon til rutinen for å øke bevissthet samt søker jeg etter ny informasjon om dagens form og tilstand. Jeg har tilpasset rutinen etter yrkets aktuelle behov, men alltid sett at det legger seg som en fast rytme i hverdagen. Jeg er opptatt av anatomisk bevissthet og har søkt denne tilnærming hovedsakelig gjennom Klein Teknikk, Gyrokinesis og BMC. Klassen har en rolig oppbygning som går over i repetitive stående øvelser, og avslutter med improvisasjon med gitt fokus. Partnerarbeid spiller også en sentral del.»