Chriz Nypan

Christine Nypan jobber som skapende og utøvende dansekunstner, pedagog og tar fortiden en MA i koreografi på Kunsthøyskolen i Oslo. Chriz har arbeidet med koreografer og kompanier som bla. Elle Sofe Sara, Frikar, Sudesh Adhana, Jens Trinidad, Deep down dopeizme, Viktor Frojd, Panta Rei danseteater, Leela Petronio, Raphale Delauney, Membros, Tishou Aminata Kane, Ucka Ilolo mm. Hun har utviklet egne forestillinger og samarbeidsprosjekter som har blitt fremført på bla Dansens hus Oslo, Dansens Hus Stockholm, Urbfestival Helsinki, Scenehuset, Urban Moves, Oslo, Rommen Scene og turnert med DKS Viken, Rogaland og Vestlandet. Samt skapt verker for flere danseutdannelser som Kompani Munch, KHiO, Edvart Munch, Trippel dans ect. Chriz er grunnlegger av MUD session Oslo, en organisasjon som jobber for å videreføre, utvikle og formidle housedans- og klubbingkultur og arbeider som pedagog ved streetdans linjen på Edvard Munch vgs og KHIO.