Sissel Maria Aarseth

Solistdanser i Nasjonalballetten, Den Norske Opera & Ballett fra 1990-2011, hvor hun har hatt en profilert og fremtredende posisjon.

Sissel har danset de fleste hovedroller i det klassiske ballettrepertoaret, samt innehatt fremtredende solistroller i Nasjonalballettens øvrige repertoar, også det moderne. Et utvalg av roller hun har danset er Julie i Romeo & Julie, tittelrollen i Askepott, Giselle og Sylfiden, Clara og Sukkertøyfeen i Nøtteknekkeren, Olga i Onegin, Peaseblossom i En midtsommernattsdrøm mm. Hun har også arbeidet direkte med koreografer som Jiri Kylian, Glen Tetley, Mats Ek, Michael Corder, Kjersti Alveberg m.fl.
Flere roller er kreert på henne, hun har opptrådt ved gallaforestillinger og gjestespill i utlandet og har mottatt diverse utmerkelser og priser for sitt virke som dansekunstner.

Sissel har en pedagogisk utdannelse fra KHIO i Oslo (PPUD), og underviser i klassisk ballett, rolleinnstudering og repertoar ved blant annet Kunsthøyskolen i Oslo (klassisk-, jazz- og samtidslinjene), PRODA, Den Norske Operas ballettskole, Edvard Munch VGS/danselinjer, Dansefot Talentsatsning, Bårdar Akademiet, diverse sommerkurs og workshops i inn- og utland. Hun er i tillegg sertifisert Pilatesinstruktør.

Sissel har lang og bred erfaring med klassisk ballettundervisning på ulike nivåer, og også for dansere med hovedbakgrunn fra andre dansestiler enn den rent klassiske. Hun har over flere år holdt klasser/kurs for både klassisk-, jazz- og samtidsdansere og ofte i blandede klasser.

Foto: Jörg Wiesner