Amy Pender deler praksis 15.+18.6. kl 10-12

Tre kunstnere deler praksis under ÅPENT ROM 2018

Amy Pender er en norsk dansekunstner basert i Oslo og Berlin. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Amsterdam, der hun tok en 4-årig BA i Modern Theatre dance. I sitt siste år på skolen hadde hun praksis hos Icelandic dance company, og i 2015 begynte hun å jobbe for Spitfire dance and physical theatre company (Tsjekkia) som hun turnerte med i 2 år. Amy har ellers hovedsakelig jobbet som frilanser i Norge, Tyskland og Nederland. Hun har blant blant annet jobbet med koreografer som Blenard Azizaj, Yaniv Cohen, Cecilia Moisio og Liat Waysbort. Den siste tiden har hun også begynt å fokusere mer på mindre samarbeidsprosjekter og utvikling av eget arbeid. Hennes research prosjekt “Alenetid” og somatiske praksiser som Klein teknikk og Feldenkrais har utviklet seg til å bli viktige fundamenter i hennes praksis som dansekunstner.

Amy om hva hun ønsker å dele:

I praksis øktene vil jeg fysisk se på idéen i forhold til det «å gå ut av komfortsoner».

Jeg har alltid synes at dette er et ganske morsomt uttrykk som for meg har to litt motstridende sider. 

 


Våre nettsider benytter informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din av nettsidene våre, ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. I tråd med General Data Protection Regulation, kan du velge å tillate eller avslå at vi bruker informasjonskapsler.

Tillat eller Avslå