Workshops

Pedagogseminar høst 2020

PRODA Oslo inviterer til Pedagogseminar 20. og 21. august i hvitt studio på Rom for Dans.

Tema for Pedagogseminaret denne gangen er arbeid med koreografiske metoder i møte med barn og unge og hvordan ivareta egen og elevenes kropp i undervisningsarbeid.

Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre ved Rom for dans holder workshop i koreografiske metoder i møte med barn og unge hvor de deler kunnskap og verktøy rettet mot forskjellige målgrupper.

Gry Bech-Hanssen deler somatisk arbeid med fokus på hvordan man kan legge opp undervisning med god ivaretakelse av både elevenes og egen kropp og hvor hun bl.a bygger videre på workshopen hun holdt på forrige pedagogseminar i januar.

Torsdag 20. august

09:00 – 11:00 – Morgenøkt og intro med Rom for Dans

11:00 – 11:45 – lunsj og mingling

11:45 – 14:00 – Ettermiddagsøkt/praksis med Rom for Dans

Fredag 21. august

09:00 – 9:45 – Morgenyoga/pilates med Gry Bech-Hanssen

10:00 – 11:30 – Somatisk praksis – øvelser og teori

11:30 – 12:15 – lunsj og mingling

12:15 – 14:00 – Somatisk praksis – spesifikke problemstillinger i undervisningssituasjoner.

Deltakeravgift er 300kr for en dag og 500kr for begge. PRODA stiller med lunsj begge dager.

Kun 20 plasser pr. dag. Påmeldingsfrist 14. august

Meld deg på her: https://forms.gle/3weHRjwQaCDU8zc6A


Oslo Jazzdansfestival

Fredag 2. oktober

Workshop og panelsamtale

PRODA Oslo samarbeider med Oslo Jazzdansfestival denne høsten med to workshops og en panelsamtale som arrangeres på Rom for Dans.

10:00 – 11:15 – Workshop med Jon Ole Olstad

12:00 – 13:15 – Workshop med Jon Ole Olstad

18:00 – 20:00 – Panelsamtale med Thomas Prestø, Iselin Ruiz og Oda Fjell


CODAseminar: Å jobbe med fysiske endringer // Suzie Davis.

Suzie Davis forteller – For dansefeltet, kulturinteresserte, personer med funksjonsvariasjoner.

I dette seminaret deler Suzie sine erfaringer med måten kronisk sykdom har påvirket hennes profesjonelle liv. Hun har begynt å inkludere temaet «usynlig funksjonsnedsettelse» i sitt arbeid, og ved å stille både seg selv og publikum spørsmål håper hun å igangsette en tankeprosess rundt et tema man sjelden snakker om i dansekretser.
Hvilken innflytelse har slike begrensninger på menneskekroppen, når konteksten er utøvelse av kontemporær koreografi?
På hvilken måte kan min historie påvirke – sosialt, kulturelt, politisk?


Presenteres i samarbeid med ELLIS-nettverket, Nettverket består av Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum, Norsk Skuespillersenter,PRODA – Profesjonell Dansetrening, Balansekunst og PRAXIS Oslo

Påmelding, maks 20 personer. (påmeldingsskjema kommer!)


Alle workshopserier er avlyst denne høsten pga corona. Mer info om vårens program kommer!

PRODA ønsker å bli sterkere tilknyttet dansefeltet, og startet med workshopserier som en del av fagprogrammet høsten 2019. Se timeplan. Workshopene er inndelt i tre serier:

REPERTOAR – i denne serien tilbys det en mulighet til å fordype seg i et uttrykk eller sjanger gjennom læring og formidling av repertoar. Målet er å gi brukerne muligheten til å jobbe med repertoar med ulikt materiale og i stiler, som de ville gjort i en profesjonell setting. Det skal fokuseres på kvaliteter og forskjellige innganger til materiale som tilbys. Repertoaret vil være fra en forestilling eller noe laget spesielt for anledningen.

KOREOGRAFI – denne serien skal være en deling- og samtaleplattform for koreografisk arbeid og metode. I workshopene skal koreografene dele sine prosesser og metoder og gi rom for samtale, utprøving osv. Workshopene skal gi både koreografer og PRODA-brukere mulighet for utveksling og samtale.

I PROSESS – her får brukerne en mulighet til å komme nærmere inn på de kreative prosessene som foregår i dansefeltet nå. Aktuelle, norske koreografer inviteres inn tidlig i sin kreative prosesser for å dele hvordan og hva de jobber med. Denne workshop-serien skal skape et kontaktpunkt mellom utøvere og koreografer, samt bidra til å fremme de norske dansekunstnerne som er aktive som koreografer i feltet.