Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Talawa teknikk

10. oktober @ 10:30 - 12:00

Event Series Event Series (See All)

med Shirley Langhelle

I en unik og engasjerende serie av klasser vil Shirley gjennomgå grunntekniske elementer av Talawa Teknikken og gi utøverne en gavepakke av øvelser og tekniske praksiser som vil hjelpe med grounding, polysentrisitet, groove, og den kjente afrikanske “beinløse” kvaliteten.

Shirley Langhelle er nylig sertifisert til nivå 12 i teknikken og var i våres med på å undervise over 50 dansere fra Belgia, England og amerikanere tilknyttet Howard University som ble pre-kvalifisert til sertifisering til høsten 2023.

Gjennom Talawa Teknikken vil Shirley hjelpe deg med å utvikle din egen kroppslige bevissthet og mestring av polysentrisk bevegelse. Du vil lære å artikulere hofter, rygg og skuldre på en unik og kraftfull måte, samtidig som du oppdager hvordan du kan sentrere deg og kroppsliggjøre de nedre senter-initierte bevegelsene som er typiske for Afrika og Karibia.
Shirley vil veilede deg gjennom en reise med å bryte ned mentale og kulturelle barrierer, slik at du kan frigjøre ditt eget bevegelsespotensial og utforske din egen identitet som dansekunstner.
Talawa Teknikken ble utviklet av Thomas Talawa Prestø og baserer seg på en dekonstruksjon av over 200 afrikanske og karibiske danser. Gjennom å analysere dansen og bevegelseskvalitetene som var i bruk ble et system basert på 32 håndposisjoner, 7 isolasjonsnivå i rygg, 15 beinposisjoner og hele 26 bevegelseskvaliaeter skapt. Sammen med et panel med utøvere spesialisert på ulike afrikanske og afrikanske diasporaformer ble teknikken testet på dens evne til å rekonstruere 81 afrikanske og 56 karibiske og afro-latinske danser med suksess. Talawa teknikken har over 47 sertifiserte instruktører verden over og undervises på blant annet over 8 institusjoner for høyere læring i USA. I sommer vil dansere fra Alvin Ailey, Cleo Parker Robinson, Dayton Contemporary, og Ballet Hispanico sertifiseres.
Teknikken har fokus på polycentrisk bevegelse og gir danseren en sjangeruavhengig tilgang til isolasjoner, artikulasjon av rygg og hofter, samt en teknisk forståelse for grounding og polysentrisitet som en kan benytte seg av uavhengig av sjanger. Det utvikler og utvider bevegelsesrommet og åpner opp for bevegelsesmønstre fra verdens lengstlevende dansetradisjon. Den afrikanske.
Foto: Rob Sloetry Covell
Sted:Den Norske Opera

Detaljer

Dato:
10. oktober
Tid
10:30 - 12:00
Series:
Kategori for Arrangement:

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av