Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

PEDAGOGSEMINAR – Skapende dans med ungdom

19. oktober @ 10:30 - 17:00

Event Series Event Series (See All)

PEDAGOGSEMINAR – Skapende dans med ungdom med Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre

Hvordan veileder man ungdom i skapende arbeid med dans og bevegelse?

Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre har gjennom sin undervisning ved Høyskolen for dansekunst og sitt kunstneriske virke på Rom for dans, opparbeidet en særskilt kompetanse i å veilede barn, unge og studenter i skapende prosesser. Det kunstneriske og pedagogiske arbeidet er tuftet på en grunnleggende filosofi om at alle mennesker har skapende evner og sine helt egne ekspressive uttrykk.

Å legge til rette for skapende prosesser, handler ut over det å gi kreative oppgaver, om å forstå hvordan å støtte og veilede den unge i egne valg og å skape progresjon i en kunstnerisk prosess. Gjennom tydelige oppgaver og øvelser er målet å skape trygghet og mestring og ivareta den enkeltes egenartede kunstneriske uttrykk.

Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre vil i dette kurset dele av sine metoder rundt skapende dans, koreografi og veiledning av kunstnerisk prosesser spesielt rettet mot ungdom, både i kulturskolen og i videregående opplæring.

Kurset vil gå over to dager, og påmeldingen gjelder for begge dagene.
Vi legger opp til god tid for samtaler og refleksjon, kollegial deling og hyggelige lunsjer.

Pris for 2 dagers workshop (11 timer), inkludert lunsj: kr 1000,-
Påmelding er bindende. Påmelding her.


PEDAGOGSEMINAR –
Skapende dans med ungdom
Program – Med forbehold om mindre endringer i rekkefølge!

Lørdag 19. oktober
Kl 10:00 – 10:30. Velkommen og registrering.
Kl. 10:30 – 13:00. Workshop Del 1 – Filosofi, ståsted, språk og holdninger; hva må på plass for å jobbe skapende med dans?
Kl. 13:00 – 14:00. Lunch
Kl. 14:00 – 17:00. Workshop Del 2 – Grunnleggende verktøy for å gi en kreativ oppgave.

Søndag 20. oktober
Kl. 10:00 – 10:30. Kaffe og god morgen.
kl.10:30 – 13:00. Workshop del 3 – Fasene i en skapende prosess; fra kaos til repetisjon og visning.
Kl. 13:00 – 14:00. Lunsj.
Kl. 14:00 – 16:30/17:00. Workshop del 4 – Veiledning av en prosess, når sier jeg hva?


Om kursholderne:

Camilla Myhre er førsteamanuensis i dans og rektor ved Høyskolen for dansekunst og faglig og administrativ leder ved Rom for dans Oslo, begge deler grunnlagt sammen med Caroline Wahlström Nesse. Camilla er utdannet fra Statens Balletthøgskole (nå Khio) 1986-89. Camilla er aktiv som forsker/lærer/produsent med spesiell interesse for kreativ dans og koreografi, inkluderende dansepedagogikk og kunstnerisk veiledning, og å skape dansekunst for og av barn og unge. Camilla ble tildelt Danseinformasjonens ærespris 2012, sammen med Wahlström Nesse.

Caroline Wahlström Nesse er dansekunstner, førsteamanuensis dans/samtidsdans, dekan ved Høyskolen for dansekunst og kunstnerisk og faglig ansvarlig ved Rom for Dans. Caroline er utdannet fra Statens Balletthøgskole (nå Khio) 1986-89. Caroline har virket som dansekunstner i 35 år, som koreograf og skapende utøver, bl.a. sammen med Marius Kjos. De siste 20 årene har hun skapt mer enn 20 forestillinger under Rom for dans, mange av disse for og med barn og unge. I tillegg har hun vært medskapende utøver med flere internasjonalt anerkjente dansekunstnere. Caroline ble tildelt Danseinformasjonens ærespris 2012, sammen med Camilla Myhre.

Foto: Ingeborg Bjerke Styve


NB! Ekstra mulighet for faglig påfyll:

• Frokostseminar: Hvordan barn og unges deltar i kunstopplevelser
Tid/sted: fredag 18. oktober – kl. 09:00 – 10:30
Høyskolen for Dansekunst/Rom for Dans

For å kunne gi mulighet for maksimalt utbytte, er PRODAS Pedagogseminar arrangert i kontekst med et faglig relatert frokostseminar på Høyskolen for Dansekunst fredag den 18. oktober.
På frokostseminaret lanserer HFDK tre nye fagartikler som på ulike måter ser på hvordan barn og unge deltar i kunstopplevelser. Det blir åpne presentasjoner/forelesninger fra de tre som har skrevet artiklene: Gunn Engelsrud, Venke Sortland og Johannes Hafnor. Arrangementet er ment for HFDK studentene og for andre interesserte i vårt fagfelt. Påmelding til dette arrangementet gjøres separat. Seminaret er gratis.

Mer informasjon om HFDK frokostseminar og link til påmelding finner du her.

• CODA festival 11. – 18. oktober
Samme uke som Pedagogseminaret, fra 11. til 18. oktober, er det CODA-festivalen med mange forestillinger og ikke minst workshops hele uka på PRODA med aktuelle kunstnere på festivalen.
Se link CODA og PRODA.

Detaljer

Dato:
19. oktober
Tid
10:30 - 17:00
Series:
Kategori for Arrangement:

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av