Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Jazz – Oslo Jazzdansfestival

14. juni 2023 @ 10:30 - 12:00

Jazz med Gard Hjertaas Bjørnson

Beskrivelse av klassen:
Klassen består av en god oppvarming der fokuset er å få kroppen varm, med mye bruk av rygg/torso. Den går ut på å jobbe utfra egen kropp, i proporsjon til rom og retninger. Gard er en allrounder, og jobber innen spekteret fra tradjazz, til lyrisk, til samtids-inspirert. Klassen er bygget på tradisjoner, men han presser grensene for hvor jazzen kan gå. Han har stort fokus på funksjonalitet og glede i faget, der det tekniske møter moment og organiske former og bevegelser.

 

Gard Hjertaas Bjørnson er aktuell på Oslo Jazzdansfestival med verket “Lupe”, som kan koreograferer og utøver sammen med Caroline Skjørshammer, Martha Standal og Erik Dreyer Sellevoll.
Dans med partner, bevegelseskvaliteter som sving og groove, dynamisk variasjon, samspill mellom bevegelser og musikk, utforskning og danseglede. Dette er noe av utgangspunktet for fire erfarne dansere og deres veksling mellom to duetter og en kvartett. Danserne ser tilbake på sine erfaringer fra studio og scene med jazzdans og bygger videre på disse komponentene. I en alder da mange velger å forlate scenen til fordel for ikke-utøvende arbeid, velger disse danserne å bli værende og utforske bevegelseskvaliteter som både harmonerer med jazzdans som sjanger og med alder og erfaring. Tilsammen har de erfaring fra fremføringer på blant annet Dansens Hus, Folketeateret, Festspillene i Nord-Norge og Nationaltheatret.

Mer om programmet til Oslo Jazzdansfestival her

Foto:

Detaljer

Dato:
14. juni 2023
Tid
10:30 - 12:00
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

PRODA Oslo
Marstrandgata 8
Oslo, Norge
+ Google-kart
Støttet av