Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

ELLIS – Panelsamtale/live podcast: Håndtering av Intimitet i Scenekunsten

10. juni @ 11:30 - 12:30

ELLIS: Håndtering av intimitet i scenekunsten

Paneldeltagere: Malin B. Erikson, Daniel Mariblanca, Per-Olav Sørensen, Sofia Tjelta
Moderator: Christina Skreiberg
Tid og sted: Det Norske Teatret, Bikuben kl. 11:30 – 12:30

I forbindelse med Heddadagene løfter organisasjonene i ELLIS opp temaer og problemstillinger knyttet til «Intimitet i Scenekunsten» gjennom flere ulike arrangementer. Panelsamtalen Håndtering av intimitet i scenekunsten, lørdag 10. juni på Det Norske Teatret, er et samarbeid mellom alle organisasjonene i ELLIS.

Panelsamtalen tar utgangspunkt i intimitetskoordinator Malin B. Eriksons erfaringer og arbeid. Sentrale norske scenekunstnere vil i samtale med Erikson dele problemstillinger, strategier og tanker omkring arbeidet med intimitet, berøring, nakenhet eller også simulert sex eller seksuell vold i arbeidet.
Paneldeltakere er foruten Erikson, dansekunstner og koreograf Daniel Mariblanca, regissør Per-Olav Sørensen og skuespiller Sofie Tjelta. Sørensen og Tjelta har begge erfaringer fra å ha arbeidet med intimitetskoordinator, men Mariblanca har, gjennom sitt arbeid knyttet til kjønnsidentitet, intimitet og berøring, utarbeidet egne metoder og erfaringer.
Tematikkens problemstillinger er aktuelle også utenfor scenekunstfeltet, fordi spørsmål om personlige grenser, intimitet, personvern og samtykke berører mennesker i mange ulike kontekster og arbeid, og diskuteres politisk og juridisk. Gjennom panelsamtalen håper ELLIS å åpne forståelse for den kunnskapen intimitetskoordinatorer som Eriksen besitter og hvordan den kan ha betydning i scenekunstfeltet, men også ha overføringsverdi som kunnskap for andre situasjoner, kontekster og arbeid der intimitet og berøring er nødvendig.

Moderator for samtalen er Christina Skreiberg.
Samtalen vil foregå på engelsk.

Arrangementet er en del av Heddadagenes fagprogram. Det er gratis og åpent for alle.
Hjertelig velkommen!

Foto: Fra forestillingen NORMAL, Koreograf og produsent: Daniel Mariblanca /71BODIES, Foto: Ursula Kaufmann


Malin B. Erikson
er kvalifisert (SAG-AFTRA register) intimitetskoordinator som introduserte intimitetskoordinering til Sverige i 2019 som landets første intimitetskoordinator. Hun er spesialist i koreografering av intime scener for TV, film og liveopptredener, samtidig som hun implementerer beste praksis, sikkerhet og velvære for skuespillere og andre ansatte. Som pioner handler en stor del av Malins arbeid om å spre kunnskap, noe hun ofte gjør ved å veilede produksjonsbedrifter og organisasjoner, holde foredrag/workshops og delta på ulike typer offentlige og bransjearrangementer. Malin jobber med scenekunst, TV og film. Repertoaret omfatter produksjoner ved Stadsteatern/Kulturhuset, Dramaten, Göteborgs Stadsteater og Vadstena Akademi samt Snabba Cash (Netflix) og Knutby (TV4/cmore) og Händelser vid vatten (SVT).
Les mer om Malins arbeide her

Daniel Mariblanca ble født i Barcelona i 1981. Han ble uteksaminert fra l’Institut del Teatre in Contemporary Dance. Han har vært profesjonell danser i over 15 år. I 2016 opprettet han sitt eget kompani 71BODIES, et transgender inkluderende dansekompani med base i Bergen. Kompaniet mottok prisen for Årets artist med 71BODIES 1DANCE i 2019. I 2022 fikk Daniel nominasjon for beste regissør og mottok den aller første Heddaprisen for beste danseforestilling In First Person The Dance.
Les mer om Mariblancas arbeid og kompaniet 71BODIES her.

Per-Olav Sørensen er regissør, manusforfatter og produsent – som like gjerne iscenesetter teater, som TV-serier og film. Han er mest kjent for regien bak store dramaserier som Nobel, The Playlist, Kampen om tungtvannet, Halvbroren, Hjem til jul og Quicksand for å nevne noen. Hans produksjoner har vunnet Prix Europa, Rose D’Or Awards (Gullrosen), Prix Italia, Golden Nymph Award, FIPA Award, Seoul International TV Award, Kristallen (Sveriges Gullruten), RIA Galan, og flere Gullruten priser.
For teater har han iscenesatt alt fra klassikere som Ibsens Hedda Gabler og TanGhost (Gjengangere), via moderne klassikere som Pinters Bedrag, og Marbers Closer, til egne dramatiseringer av Isabel Allendes Eva Luna forteller (Stories), Carrol’s Alice i Eventyrland, eller hans egne Tater! – et skjellsettende stykke om offentlig norsk etnisk rensing av tatere. Han har også regissert musikalen Les Miserables på Folketeatret, og er i 2022 og 2023 regissør av Peer Gynt på Gålå med Aksel Hennie i hovedrollen. Han har i flere år samarbeidet med Lars Saabye Christensen på teatret både med Dracula, Chet Baker spiller ikke her og ikke minst monologen Grand Old Man med Espen Skjønberg. Hans teaterproduksjoner har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser.
Sørensens eget POS Theatre Company har turnert verden rundt og bl.a. åpnet Asian Contemporary Arts Festival i Shanghai, vært en del av Forever Ibsen Festival i Beijing, Sirenos Festival i Vilnius, og turnert til Dramaten i Stockholm, Espoo Theatre utenfor Helsinki, Ivan Vasov National Theatre i Sofia, Divadlo n Dlouhe i Praha, og Denver Center Theatre i USA.

Sofia Tjelta – Går på Teaterhøgskolen, ved Kunsthøgskolen i Oslo. Erfaring med intimitetskoordinator fra Delete Me sesong 2. Spilt i Delete Me, Rådebank og Ida tar ansvar.

Christina Skreiberg er journalist og driver podkasten Frilanslivet, en podkast om å jobbe for seg selv i medie-, kunst- og kulturbransjen i Norge. Her snakker hun med skapende mennesker om arbeidet som ligger bak det de skaper. Som journalist har hun skrevet for blant annet Aftenposten, DN lørdag, D2 og Innsikt, hun har utgitt bøker og ble i 2016 kåret til «Årets Frilanser 2016» av Norsk Journalistlag for dokumentarprosjektet, boken og utstillingen «Hei nabo! – én blokk, en hel verden».

 

Arrangementet er et samarbeid mellom alle organisasjonene i ELLIS

ELLIS (Et langt liv i scenekunsten) er et nettverk for erfaringsutveksling og kompetanse. Nettverket består av samarbeidspartnerne CREO, Norsk Skuespillersenter, PRODA profesjonell Dansetrening, CODA Oslo International Dance Festival, PRAXIS, Oslo og SKUDA Skuespiller og Danseralliansen, som gjør ulike tiltak for å bedre scenekunstfeltet.

 

ELLIS: Intimitet i scenekunsten – Alle arrangementer 8. – 10. juni 2023

• Touch as an Ethical and Transformative Practice, 8. juni 
Workshop med Olive Bieringa
kl. 09:30 – 11:30, Kadi Studio /PRAXIS Oslo
Arrangør: PRAXIS Oslo og PRODA

•How #Metoo changed the dance world – reflecting on 5 years of collective work,
8. juni
Lecture med Ilse Ghekiere etterfulgt av samtale
kl. 12:30 – 14:00, PRODA/Rom for Dans
Arrangør: PRAXIS Oslo og PRODA

Intimitet på scene, TV og film, 9. og 10. juni
2 dagers workshop med intimitetskoordinator Malin B. Erikson 
Fredag 9. juni kl. 10:00-17:00 og lørdag 10. juni kl. 13:30-20:30
Norsk Skuespillersenter
Arrangør: Norsk Skuespillersenter, SKUDA, Norske Dansekunstnere og Musikkteaterforum i CREO
Påmelding her

• Live Podcast/Paelsamtale; Håndtering av intimitet i scenekunsten, 10. juni
Det Norske Teatret, kl. 11:30 – 12:30
Arrangør ELLIS
Åpent for alle

Detaljer

Dato:
10. juni
Tid
11:30 - 12:30
Kategorier for Arrangement:
,

Sted

Det Norske Teatret
Kristian IVs gate 8
Oslo, 0168
+ Google-kart
Støttet av