Sindri Runudde

Sindri Runudde er en svensk danser og koreograf, utdannet ved Stockholms Konstnärliga Högskola, i tillegg har han internasjonal trening i nysirkus. Hens arbeid inkluderer ofte lyd, visuell kunst og historiefortelling, og bruker somatiske og oppmerksomhetsorienterte praksiser.

Runudde har jobbet for kompanier som Dramaten, Stockholms Stadsteater, Skånes Dansteater, og Candoco Dance Company, samt med koreografer som Martin Forsberg, Stina Nyberg, Ben Wright og Jeremy Wade. Som koreograf har Runudde laget verk som “The fishingdance & other cosmic confessions” og “Delighthouse & the dark room”, samt soloforestillinger som “A sensoral lecture” og “Blind Boi Diaries”. Hen har også laget barneforestillinger som “Sälskap” og “Vända & Vrida”.

Runudde arbeider fra et skeivt og feministisk perspektiv og er engasjert i arbeid med mangfold og funksjonsvariasjon, både nasjonalt og internasjonalt. I 2023 skapte hen to fellesskapsverk, “Vingel” for Norrlandsoperan og “Snaecka!” for Skånes Dansteater. Runuddes nyeste produksjon, “Cosmetic Demons”, vises på CODA-festivalen i 2024.

Foto: Andreas Tobias