Eli Stålhand

Eli Stålhand har over 25 års erfaring fra en lang rekke musikaler og teaterproduksjoner.
Hun er utdannet sanger, danser og skuespiller ved Bird college, Conservatoire for dance and musical theatre i London hvor hun spilte roller i bl.a i CATS og Copacabana. Hun har spilt roller ved bl.a Oslo Nye Teater, Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Operaen i Kristiansund og Hålogaland Teater i forestillinger som Chicago (Velma Kelly), Les Miserables (Madame Thenadier), Peer Gynt (Den Grønnkledte), I blanke Messingen
(Georgie), A Chorus Line (Maggie), Piaf (Madelaine), Spellemann på Taket (Tzeitel) og Kiss me Kate( Katherine). Hun har også medvirket i Chess ved Folketeatret og i Kristin Lavransdatter ved Akershus festning.

I 2023 ble hun nominert til Hedda-prisen for Danse med skjebnen (Beste musikkteaterforestilling) hvor hun både var idéskaper, spilte en av rollene og koreograferte.
Hun har koreografert bl.a Snødronningen (Den Nationale Scene), Amadeus (Hålogaland Teater), Wendy & Peter Pan (DNS), I Blanke messingen (HT),Bør Børson Jr. (Turneteatret i Trøndelag), Bare Bremnes(HT), Ronja Røverdatter(Nationaltheatret), FRAM (Den Norske Opera & Ballet) og i 2024 Spynorsk- The Musical ved Det Norske Teatret.

Ved Høyskolen Kristiania har hun koreografert tre avgangsforestillinger; (Urinetown, Shockheaded Peter og The Addams Family) og Our House ved NSKI. I tillegg har hun ledet musikal-kurs ved bl.a Musikkteaterhøyskolen, Bårdar, Norges Dansehøyskole og Kunsthøyskolen i Oslo.