Philip Berlin

Philip Berlin (f. 1991) är bosatt i Stockholm och verksam inom dans- och koreografifältet i Sverige och internationellt. Berlin har tidigare visat koreografiska arbeten på bl.a Théâtre de la ville, Scenkonstmuseet, Dansens Hus, Moderna Museet och MDT- Moderna Dansteatern. 

Berlin har arbetat med ccap/Cristina Caprioli, Frédéric Gies, Mats Ek och Cullberg/Riksteatern m fl. 

Berlin har även arbetat för CCN Ballet de Lorraine i Frankrike och dansat i verk av bland andra Merce Cunningham, Mathilde Monnier, William Forsythe, Tero Saarinen, Faustin Linekula och Maria La Ribot. 

Vidare har Berlin samarbetat med Gisèle Vienne (FR), och turnerat internationellt med föreställningen ’Crowd’.

…………….

Philip Berlin was born in 1991 and grew up at Asköviken-Tidö outside Västerås.Now living in Stockholm and active in the field of dance and choreography in Sweden and internationally.

Berlin has previously shown choreographic works at, among others Théâtre de la ville, Scenkonstmuseet, Dansens hus, Moderna Museet, MDT and danced in works by Merce Cunningham, Mathilde Monnier, Cristina Caprioli, William Forsythe, Maria La Ribot among others.

He studied at The Royal Swedish Ballet School and collaborated and toured internationally with Gisèle Vienne on the production ’Crowd’, nominated for the 2020 Oliver Awards for Outstanding Achievement in Dance.

Alongside Ulrika Berg, Cristina Caprioli and Anna Grip he initiated the project SUNDAY RUN UP – a context that brought together artists working in literature, choreography, music and art.