Lisa Colette Bysheim

Lisa Colette Bysheims (1991) kunstneriske praksis utfolder seg i flere konstellasjoner, både som koreograf og utøver. Hun er drevet av feministiske metoder som gransker maktdynamikker, særlig nyansene i myk makt som en overtalende og forførende kraft. Lisa har en mastergrad i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo 2021.

For tiden samarbeider Lisa med danseren Katrine Patry (CA/NO), visuell kunstner Sophia Gatzkan (AT) og dansekunstner Max Wallmeier (DK/DE). Som utøver har hun arbeidet med Fieldworks – Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, Janne-Camilla Lyster, Yaniv Cohen, Ida Frømyr Borgen, Rom for dans, Roskva Yasmin Andersen, regissører Helena Wik og Lene Therese Teigen.

Lisas koreografiske verk har blitt presentert på blant annet Den Norske Nasjonalballetten, BIT Teatergarasjen, Dansens Hus Oslo, CODA Int. Dansefestival, Galleri F15 & Momentum (Moss), Officine Forte Marghera (Venezia), Dansefestival Malta (Malta), Theaterforum Kreuzberg (Berlin). Nylige internasjonale residenser: Onassis AIR in Athens, SE.S.TA, Czech Republic, Tanz Fabrik Berlin and Bears in the Park i Wien.

www.lisacolettebysheim.com | Instagram: @lisa.cb

Foto: Helge Brekke