Lisa Colette Bysheim

Lisa Colette Bysheim (1991) er skapende danser og koreograf fra Bergen, Norge. Hun arbeider med materialiteten av språk, koreografi, bevegelse, tekst, lyd, partiturer og mening. Hun har en master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo (2021). 

Viktige problemstillinger i hennes arbeid er å undersøke transformasjon og dekonstruksjon av strukturer og systemer i språk og sosiale koder. Hennes koreografiske tilnærming har vært å skape lekne innfallsvinkler som åpner opp for flertydige betydninger og sammenheng; med underliggende temaer av likestilling og myk makt. 

For tiden samarbeider Lisa med danseren Katrine Patry (CA/NO), visuell kunstner Sophia Gatzkan (AT) og koreograf/danser Max Wallmeier (DK/DE). Hun skal medvirke som danser i nye verk av Fieldworks – Heine Avdal & Yukiko Shinozaki, og Janne-Camilla Lyster i 2024.

Lisas koreografiske verk har blitt presentert på blant annet: Den Norske Opera og Ballett (Oslo), Dansens Hus (Oslo), BIT Teatergarasjen (Bergen) CODA International Dance Festival (Oslo), Kunsthøgskolen i Oslo, Galleri F15 & Momentum (Moss), Officine Forte Marghera (Venezia), Spazju Kreattiv (Malta), Theaterforum Kreuzberg (Berlin). Nylige internasjonale residenser inkluderer: Onassis AIR  Athen, SE.S.TA, Czech Republic, TanzFabrik Berlin og Bears in the Park i Wien.  

www.lisacolettebysheim.com | Instagram: @lisa.cb

Foto: Dev Dhunsi