Kristin Ryg Helgebostad

Kristin Ryg Helgebostad er koreograf og dansekunstner med base i Oslo. Hun er en del av  Bananaz Forening for scenekunst som vektlegger kollektive samarbeidsformer og mottar kunstnerskapsstøtte fra 2020-24. Kristin turnerer nasjonalt og internasjonalt sammen med kollegaene sine innenfor det frie scenekunstfeltet og gjør bestillingsverk for institusjoner som Carte Blanche, Corpus på Det Kongelige Teater i København, Dresden Frankfurt Dance Company og Norrdans. Hun er aktiv i kunstnerkonstellasjonene Bøler Samvirkelag, Wigdel/Berstad/Helgebostad, Theisen/Johannesdottir/Lauvdal/Floen/Helgebostad, Helgebostad/Rueslåtten, Berstad/Helgebostad/Brun og Seljeseth/Berstad/Helgebostad, og er også delaktig i andre kunstneres arbeider, for eksempel Agder Nye Teater og Landgaard/Becker. Hun ønsker et mangfold av performative uttrykk hjertelig velkommen og er, i tillegg til scenekunstens muligheter, også interessert i å arbeide i prosjekter som blander seg uløselig sammen med andre kunstformer og kontekster.

Les mer om Kristin her

Foto: Simen Dieserud Thornquist