Katrine Patry

Katrine Patry (1986) er en dansekunstner fra Quebec, Canada, nå basert i Oslo, Norge. Hun har blant annet fremført verk av Jacques Poulin-Denis, Alan Lake, Harold Rhéaume, Catherine Tardif, Lydia Wagerer, Mélanie Demers, Dominique Porte, Louise Bédard, Emmanuel Jouthe og Shaula Cambazzu. Hennes tiltrekning og nysgjerrighet for mennesket og ulike typer uttrykk har fått henne til å utforske hovedsakelig bevegelse, men også visuell kunst, arkitektur og den anatomiske og fysiologiske kroppen.

Disse kombinerte utforskningene har gjort Patry interessert i ideen om nødvendighet. I hennes kunstneriske arbeid er hun opptatt av å rendyrke og destillere bevegelseskvaliteter. Hun er fascinert av det hun kaller “the richness of simplicity” og hvordan det kan oppnås. For henne handler det om å oppdage den enkleste måten som utløser fantasi og referanser i publikum. 

Katrine har vært aktiv i scenekunstfeltet siden 2007 og har fremført i verk presentert på flere scener i Canada, USA, Sør Korea, Belgia, Norge og Wales. 

https://vimeo.com/770886528/1195a7144e | Instagram: @katrinepatry

Foto: Dev Dhunsi