Amala Dianor kompani

Amala Dianor Company viser forestillingen NEXT på Bærum Kulturhus som del av CODA Oslo International Dance Festival 2023 den 18. og 19. oktober 2023.

På denne kvelden med tre stykker av Amala Dianor, kalt NEXT, utforsker koreografen ideene om generasjoner, overføring og arv.

Den bemerkelsesverdige soloen «Man Rec», fremført og skapt av Amala Dianor, har turnert verden rundt siden den ble skapt i 2014. Tittelen, som betyr «bare meg» på wolof-språket, reflekterer Dianors opprinnelse og danner grunnlaget for denne unike forestillingen. Soloen er en fusjon av ulike danseformer, fra urbane og moderne dansestiler til tradisjonelle afrikanske danser.

I 2018 ble Dianor inspirert av en ung danser ved navn Nangaline Gomis som ønsket å lære en del av «Man Rec». Så Dianor skapte «Wo-Man» – en utvidelse og nyfortolkning av sin opprinnelige koreografi gjennom Nangalines kropp. Ved å tilby et annet perspektiv og en unik vitalitet, er denne forestillingen en hyllest til mangfoldet av kulturer og påvirkninger som beriker deres kunst.


Les mer om NEXT her


Foto: Fra NEXT, «Rec Man» koreografi og dans Amala Dianor