Enock Kalubi Kadima / Amala Dianor kompani

Enock Kalubi Kadima Aka (Brotha.E ) er en 27 år gammel dansekunstner. Han er født og oppvokst i Kongo og flyttet til USA i 2009 og da han ble introdusert for hiphop i 2010, begynte han sin dansereise. Med sin erfaring i Hip Hop, House, afrikansk teknikker, begynte Enock Kalubi Kadima i 2014 å konkurrere som solist over hele USA og internasjonalt og han har vunnet mange battles nasjonalt (USA) og internasjonalt. I 2016 startet han å arbeide som pedagog og koreograf.

Fokusert på afrikanske danseformer ønsker han i denne workshopen å dele sin kunnskap om kongolesiske dansestiler og musikk, i en kombinasjon med elementer av hiphop og house, samt koreografisk materiale fra verket Level Up av Amala Dianor, der han er utøver.

Les mer om workshopen her

Workshopen krever påmelding. Begrenset antall plasser.
Påmelding er bindende
Pris kr. 125,-
Påmelding til workshop her

Amala Dianor Company – forestillinger under CODA festivalen på Bærum Kulturhus:

Amala Dianor Company viser forestillingen NEXT på Bærum Kulturhus som del av CODA Oslo International Dance Festival 2023 den 18. og 19. oktober 2023.

På denne kvelden med tre stykker av Amala Dianor, kalt NEXT, utforsker koreografen ideene om generasjoner, overføring og arv.

Den bemerkelsesverdige soloen Man Rec, fremført og skapt av Amala Dianor, har turnert verden rundt siden den ble skapt i 2014. Tittelen, som betyr «bare meg» på wolof-språket, reflekterer Dianors opprinnelse og danner grunnlaget for denne unike forestillingen. Soloen er en fusjon av ulike danseformer, fra urbane og moderne dansestiler til tradisjonelle afrikanske danser.

I 2018 ble Dianor inspirert av en ung danser ved navn Nangaline Gomis som ønsket å lære en del av Man Rec. Så Dianor skapte Wo-Man – en utvidelse og nyfortolkning av sin opprinnelige koreografi gjennom Nangalines kropp. Ved å tilby et annet perspektiv og en unik vitalitet, er denne forestillingen en hyllest til mangfoldet av kulturer og påvirkninger som beriker deres kunst.

For sitt siste verk, Level Up, har koreografen samarbeidet med elleve unge urbane dansere, bl.a Enock Kalubi Kadima aka Brotha.E,  spesialisert i den nye dansen som utvikles i undergrunnen, live og online. Hva skjer med danserne hvis arbeid, hovedsakelig i soloform, jobber sammen som en gruppe? Hva er vi villige til å gi opp for å eksistere som en del av en gruppe?

Les mer om  NEXT her.


Foto: Enock Kalubi Kadima