Amund Ulvestad

Amund Ulvestad er en norsk kunstner, musiker og komponist basert i Oslo og Berlin. Han har en mastergrad i musikkteknologi fra Institutt for Musikk ved NTNU med fordypning i lydkunst og komposisjon.

Ulvestad har vært aktiv som turnerende musiker i 30 år og har holdt en lang rekke konserter og forestillinger i Europa, Asia og Amerika både som solist og som del av ulike ensembler, hovedsakelig med cello og elektronikk som hovedinstrumenter. Han jobber i dag primært med eksperimentell musikk, lydkunst og scenekunst. Ulvestad har holdt separatutstillinger og performancer ved blant annet Atelier Nord, Trøndelag Senter for Samtidskunst og KW Institute for Contemporary Art i Berlin. Han har også skapt musikk og lyd til en rekke teateroppsetninger, blant annet ved det norske Nationaltheatret, Det Kroatiske Nasjonalteateret, Det Norske Teatret og Riksteateret, samt med en rekke ensembler i det frie scenekunstfeltet. Han er medlem av dansekompaniet ULF, teaterkompaniet Heløe/Ulvestad og lydkoreografigruppen Vingelklang.
Siden 2015 har Ulvestad vært som gjesteforeleser ved blant annet NTNU og Akademi for Scenekunst, og fra 2020 har han vært tilknyttet Freie Universität Berlin som artist in residence og associate fellow i litteraturforskningsprogrammet Temporal Communities – Doing literature in a global perspective.