Ilse Ghekiere

Ilse Ghekiere er en belgisk kunstner og kunstkritiker som jobber som danser, utøver, forfatter/kritiker og pedagog. Hun jobber og bor i Oslo og Brussel.

Ilse studerte dans ved konservatoriet i Antwerpen og har en MA i kunstvitenskap fra The Free University of Brussels. Som danser har hun jobbet med blant andre Michèle Anne De Mey, Mette Ingvartsen og Jan Martens.

I 2017 mottok hun et stipend fra den flamske regjeringen for å undersøke sexisme i det belgiske dansefeltet. Hun er grunnleggeren av ENGAGEMENT ARTS, en kunstnerbevegelse som håndterer seksuell trakassering, sexisme og maktmisbruk i den belgiske kunstverdenen. Som kunstkritiker skriver hun for blant annet Norsk Shakespearetidsskrift og Rekto:Verso.

Ilse er styremedlem i PRAXIS OSLO.

Les intervju med Ilse i Norsk Shakespearetidsskrift her