Rina Rosenqvist

Rina Rosenqvist er en norsk/venezuelansk dansekunstner med base i Oslo. Holder en BA i dans fra Universitetet i Stavanger. Hun arbeider som utøver, skapende og medskapende i prosjekter som strekker seg fra stedsspesifikke interaktive forestillinger; produksjoner for scener/blackbox; workshop for asylsøkere og flyktninger og residens/arbeidssted for kunstnere. Hennes arbeid har blitt presentert både i inn- og utland ved LungA Art Festival, LungA School, CODA Dance Festival Oslo, Kulturhuset, DANS:BARE Festival, Kunsthall Oslo, List i Ljosi Festival, Bærum Kulturhus og Dansens Hus. Hun har arbeidet i land som Island, Sør-Korea, Sverige, Danmark og Finland med koreografer/kunstnere som Ludvig Daae, Ida Wigdel, Inés Belli, Belinda Braza, Marina Abramovic, Goro Tronsmo, Pernille Mercury Lindstad og Hagit Yakira.
Rina er en av initiativtakerne for Montebøllo kunstnerkollektiv, et samlingspunkt for kunstnere med ulike disipliner fra det frie feltet i Oslo. Der er hun kunstnerisk leder sammen med Magdalene Solli.

Foto: Ingeborg Bjerke Styve