Velkommen til våren 2023

Vårsemesteret starter for fullt til uka. Velkommen til en sammensatt vår!

Programmet gir et tilbud til mange ulike fagområder, men som også kan ha tverrfaglig interesse. Noen klasser og workshops gir mulighet for et mer spesifikt fokus og fordypning.  Det er vektlagt å ivareta både kontinuitet og fornyelse.
Samarbeid med andre organisasjoner i feltet har åpnet for workshops, klasser og besøk av internasjonale gjester som ellers ikke ville vært mulig. 
Så sjekk ut timeplanen og grip anledningen! 


Ballett:
Ballettklasser starter andre uke av januar med Camilla Spidsøe. Deretter følger klasser med Eugenie Skilnand, Trude Støvind, Kristian Alm, Francesca Golfetto Høye.
Robert Hewitt
kommer tilreisende og underviser i uke 11, nest siste uke før påske. 

Nye på programmet i er Eugenie Skilnand og Francesca Golfetto Høye.
Franscesca Golfetto Høye har karriere fra Royal Ballet, Zurich Opera House i tillegg til Den Norske Opera & Ballett, og underviser også som sertifisert Yoga instruktør. Eugenie Skilnand har hatt en lang og omfattende karriere som solist ved Nasjonal-balletten. Hun har videreutdannet seg som mental coach for scenekunstnere og har de siste årene arbeidet som gjestepedagog i ballett.

Jazz/ musikaldans:
I januar gir Sarjo Sankareh horton baserte jazz klasser. Sankareh er sertifisert i Horten teknikk fra Alvin Ailey School i New York. Han har også kompetanse og erfaring i en rekke dansesjangere som gjør at han både i undervisning og koreografi jobber sjangeroverskridende.
Før påske underviser også Daniel Sarr og etter påske Benedicte Lütken.
Hele uke 24, fra midten av juni, er i samarbeid med Oslo Jazzdansfestival. Da blir det flere jazzklasser, samt to workshoper med ulike kursholdere. Programmet lages i samarbeid med festivalen og offentligjøres etter hvert.

I musikaldans er det i januar, februar og mars klasser med Lisbeth Sandnes Espeland, Miguel-Angel Fernandez og Jan Nicolai Wesnes.

Samtidsdans / gaga
Semesterets starter med Shi Pratts gaga-klasser. Før påske underviser også
Siri Jøntvedt, Marianne Kjærsund, Mari Carrasco og Rina Rosenqvist.

Mari Carrasco kommer på besøk fra Gøteborg med klasser hele uke 10. Hun har vært her én gang tidligere, som del av det nordiske samarbeidet Train Distance Dance Training i fjor vår. I undervisningen vektlegger hun «the pleasure of moving», gjennom flyt, groove og tett relasjon til musikk.

Klassene til Siri Jøntvedt og Rina Rosenqvist er i prosess, knyttet til deres aktuelle kunstneriske prosjekter og forestillinger på Dansens Hus og Bærum Kulturhus.

Uka rett etter påske kommer franske Dimitri Jourde. Som danser kan han vise til blant annet lange samarbeid med koreografer som Sidi Larbi Cherkaoui, François Verret, Martin Zimmerman. Jourde har bakgrunn også fra sirkus og klassene vil kunne gi en unik fordypning i gulvarbeid.
Seinere, i uke 21 i mai, underviser israelske Ori Flomin samtidsdansklasser daglig.
Ori Flomin har hatt base i NYC, men hans koreografiske og pedagogiske virksomhet er ettertraktet «all around the globe». Han underviser regelmessig bl.a. på PARTS, Impulstanz, London Contemporary School, Sasha Waltz, Movement Research.

Gjennom en ny merkelapp, «PRODA NETTVERK», ønsker PRODA Oslo å hente inn dansekunstnere og pedagoger med unik kompetanse fra andre steder i landet, og på den måten skape nettverk og deling av kompetanse på tvers av regioner.
Kenneth Bruun Carlsen er «hentet inn» fra i Nord-Trøndelag i uke 22. Han har omfattende kunstnerisk virksomhet og undervisningspraksis og har arbeidet med Cullberg-balletten, Helsinki Dance Company, Kenneth Kvarnström & co, Gunnilla Heilborn, Helen Franzen, Rachel Tess med flere.

Street/hiphop:
Den 7. Februar holder Claúdio Fernandes aka «COMICS» Freestyle Workshop – en toolbox-workshop der man kan utforske og finne: retninger, nivåer, bevissthet og tilstedeværelse i bevegelsene og dansen. Fernandes, som også har bakgrunn i sirkus, er et stort navn med omfattende virksomhet og priser i den nordiske og internasjonale battle-scenen. I vår er han danser i Camilla Tellefsens «Lucy» som spilles på Bærum Kulturhus, og workshopen er arrangert i samarbeid med Dans i Sørøst-Norge.

Etter påske, fra midt i april, gir Marikken Heitkøtter Bratlie ukentlige hiphop klasser fire uker etter hverandre. I juni gir Henni Olsen klasser i Heels og Kommersiell koreografi.

Internasjonale workshops:

Workshop med Martin Kilvady
Lørdag 11. mars arrangerer vi i samarbeid med PRAXIS Oslo workshop med slovenske Martin Kilvady. Arrangementet har kunnet realiseres også fordi Kilvady underviser på Kunsthøgskolen i Oslo denne våren, og vi har blitt gitt mulighet til å utnytte anledningen.
Kilvady er en internasjonal størrelse i samtidsdansfeltet som det ellers er umulig å få fatt i. Alt han gjør sier han er basert i improvisasjon, og sier videre:

“What I’m presenting to you is very personal, yet I carry the belief that my work houses a generous portion of objective value to All. I appreciate a lot open minded curious dancers ready to spend time investigating, using your today’s potential occasionally swinging to the tunes of music.”

Fighting Monkey Workshop
I uke 16, i samarbeid med SKUDA, arrangeres workshop med Natalia Pieczuro i Fighting Monkey praksis. Gjennom improviserte strukturer og metoder vil man i workshopen få mulighet til å utvide forståelsen av de underliggende prinsippene for menneskelig bevegelse. Hvordan stress eller press også påvirker vår oppfatning, atferd og handlinger og hvor tilpasningsdyktig man er i komplekse situasjoner – og anvende dette som katalysator for å utvikle bevegelseskvaliteter og kreativ variasjon.

Workshop “The Prepared Body” med Debora Hay
I samarbeid med SKUDA og KHIO arrangeres i uke 19 workshop med legendariske amerikanske Deborah Hay.

Hay tilhører en generasjon koreografer knyttet til Judson Dance Theatre, som skapte en av de mest radikale og eksplosive postmoderne kunstbevegelsene fra det 20. århundre. Hay er en av samtidens mest eksperimentelle og kompromissløse koreografer. I sitt arbeid utforsker hun ofte det umulige og selvmotsigende. Hay har blant annet utviklet koreografiske scores der utøverens arbeid og potensiale utvides gjennom paradoksale spørsmål og romlige og tidsmessige instruksjoner. I workshopen «The Prepared Body», vil deltakerne vil bli gitt flere slike spørsmål for å få en utvidet tilgang til sin kroppslige intelligens.