Iselin Jansen Ruiz

Iselin har danset siden hun var 4 år, og har trent alt fra steppdans, ballett, jazz, hiphop, salsa og house. Hun har studert verden over for å utvikle seg og tilegne seg nødvendig kunnskap i steppdans. Hun har undervist Steppdans (og annet) i over 10 år. 

I  2015 startet Iselin Norges første internasjonale steppdansfestival, Tap Oslo. I 2019 grunnla hun Allure Tap company, som har blitt et ledende steppdans- og jazz kompani i Norge. Både som soloartist og med kompaniet har hun opptrådt på Oslo jazzdansfestival og har også vært en del av PRODA og OJDF sin panelsamtale vdr. dansehistorie. 

Gjennom årene har hun opptrådt i forskjellige oppsetninger, og undervist forskjellige steder i verden. I dag jobber hun med forskjellige prosjekter, underviser sporadisk på flere skoler som NSKI, Det norske teateret, NBI, Tickle Toes, MTF, Lillestrøm Kulturskole og mer. I 2020 overtok hun driften av Tickle Toes steppdansskole (grunnlagt; Kjersti Evensen). Det er med ære hun viderebringer arven fra Evensen. Skolen har blitt integrert i Alexis og Iselin sin skole: A-custica Performing Arts. Skolen har utformet et strukturert vokabular og undervisningsopplegg innenfor Steppdans og Mambo. P.g.a. manglende høyere utdanning innenfor disse fagene, har vi utviklet et strukturert program som man kan følge for å kunne arbeide profesjonelt med disse sjangrene. De siste årene har hun tatt et dypdykk i Mambo og utviklet en karriere der. Hun har studert under Alexis og fått muligheten til å undervise og opptre med han. De har undervist og opptrådt sammen i bl.a. Bodensee, London, Stockholm m.m. 19 juni blir Iselin og Alexis å se på Oslo Jazzdansfestival med verket “Roots Intertwined”.

Foto: Iselin Jansen Ruiz