Alexis Ruiz

Alexis begynte å danse og spille instrumenter fra tidlig alder. Han vokste opp i Antigua, Guatemala og lærte å danse og undervise av sin mor. Han begynte å undervise Mambo/Salsa og en rekke andre latinske danseformer og perkusjon, i en alder av 12 år. Han har nå undervist i over 25 år. Som 17-åring flyttet han til Japan og bygde opp et stort Salsa/Mambo miljø der. Han mottok hederspris av Albert Torres for sitt arbeid der. Han har reist verden rundt og representert Japan som en ambassadør for Salsa.  

Etter 8 år i Japan flyttet han til Norge og introduserte spesialiteten hans; Mambo musikalitet, det norske Salsamiljøet. Han startet konseptet sitt Mambo Masterclass. Han har trent Norgesmestere, koreografert og trent dansere på elitenivå rundt omkring i verden. Han har skapt et helt unikt vokabular og metodologi, og hans forelesning “Salsa roots” er svært etterspurt. Han er en av de veldig få i verden som kan dykke dypt inn i den historiske arven til både musikken og dansen og vise sammenhengen mellom de. 

I Norge er han også kjent for å spille perkusjon med store band som Sonora Cimarron, La Descarga, Banakao, Son on Fire, Son Candela og mer!

I 2015 grunnla han Norges første Mambo kompani, Allure Dance company som har turnert og opprådd over hele Europa. I dag eier han danseskolen A-custica Performing Arts sammen med Iselin. Dette er eneste skolen i Norge som underviser Mambo og steppdans. 19 juni blir Alexis og Iselin å se på Oslo Jazzdansfestival med verket “Roots Intertwined” som er et dypdykk i latinske og amerikanske røttene til dans og musikk. 

Foto: Iselin Jansen Ruiz