Ronald Belaza

Ronald er født og oppvokst i Oslo med filippinske foreldre. Gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2010 med en Bachelor i  jazzdans og har studert ved William Esper studio i New York innen teater.

Etter utdanningen har han jobbet som danser for flere artister som for eks. Carola, Loreen og  Carpe Diem. Tidligere fjernsynsproduksjoner hvor han har danset er bl.a Melodi Grand Prix, Skal vi danse og TheVoice. I 2021 var han en av danserne til årets MGP-vinner 2021, Tix-¨Fallen Angel¨. Ronald har arbeidet som danser på scenen både i Norge og internasjonalt. Han har arbeidet på bl.a Rogaland Teater, Teater Innlandet, Akershus Teater og Black Box Teater som danser i flere teaterproduksjoner, og gjort musikaler som Cats på Ullensaker Teater og Jesus Christ Superstar på Trøndelag Teater.

Allerede som 14 åring var han med å danset i Cre-8, som nå er et av Norges mest anerkjente Streetdans/Hip-Hop kompani. Ronald har en stor bredde med rik kompetanse som allsidig danser innen streetdansstiler, jazz og teater. Som danser har han også konkurrert i dansestilen waacking rundt i verden og ønsker å bygge miljøet som skapende danser nasjonalt. Og har holdt kurser i waacking rundt i verden som eks. Sverige, Danmark, Thailand, Laos, Vietnam, Italia. Har undervist i flere skoler i norge som Bårdar, PRODA Trøndelag, Subsdans, Follo Folkehøgskolen i waacking. Ronald medvirket høsten 2021 i West Side Story musikalen på Chateau Neuf i Oslo.