Ronald Belaza

Ronald er født og oppvokst i Oslo med filippinske foreldre. Han gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2010 med en Bachelor i  jazzdans og har studert ved William Esper studio i New York innen teater. Etter utdanningen har han jobbet som danser kommersielt for artister, fjernsynsproduksjoner og det sceniske formatet. Han har også arbeidet som danser i flere teaterproduksjoner, og gjort musikaler som West Side Story på Chateau Neuf, Jesus Christ Superstar og Havfruen på Trøndelag Teater.

Allerede som 14 åring var han med å danset i Cre-8, som nå er et av Norges mest anerkjente Streetdans/Hip-Hop kompani. Ronald har en stor bredde med rik kompetanse som allsidig danser innen streetdans stiler, jazz og teater. Siden 2009 har han spesialisert seg i dansestilen waacking hvor han blander alle kvalitetene fra disse stilene. Han har markert seg internasjonalt i waacking med seier i flere battles, blant annet Made in Waack i Paris, Venus Waack Vol.2 i Dalat Vietnam og Hyperweek i Sicilia Catania.

Ronald har etablert kunstkollektivet OMW- Oslo Males Waackers og Oslo Waackers med Ida Louise Sundby og er med i dansekompaniet Waackengers fra Italia.  

Til Høsten og våren 23/24 jobber han som danser og koreograf på Wallmanns Oslo. 

Han jobber også på Bårdar, Subsdans, KHIO og PRODA som ekstern dansepedagog og har waacking workshops nasjonalt og internasjonalt.  

Foto: Marco Villabrille