Iselin Brogeland

Iselin er en utøvende og skapende danser som for tiden er basert i Stavanger. I tillegg til å jobbe som universitetslektor i dans ved Universitetet i Stavanger, skaper Iselin også egne verk og fortsetter å utøve og undervise i hele Europa. Hun har en BA i dans fra University of Chester (UK) og en mastergrad i Performance fra University of Chichester (UK), hvor hun ble tildelt Valerie Briginshaw Award for “Dance Writing and Academic Excellence”.

Iselin har danset for Flexer & Sandiland og har tidligere turnert nasjonalt og internasjonalt med verk av Dybwikdans, Jonathan Burrows, Bettina Carpi, Rick Nodine, Ofra Idel og Lila Dance. Iselin er også medgründer av to kompanier i Storbritannia; Ori Dance og Fluxus Collective. Hennes egne koreografiske verk har blitt vist i England, Spania, Belgia, Norge og USA.

Iselin har følgt David Zambrano de siste 6 årene og har assistert ham på ulike festivaler og workshops rundt om i verden som Vienna International Dance Festival, CODA Norway, Henny Jurrïens summer intensive og DAR Festival Russia. De siste 6 årene har Iselin vært freelance dansekunstner for det tyske dansekompaniet Sticky Trace Company (DE) og for Compani Carpi i Storbritannia (UK).