Kristian Vindenes

Kristian Vindenes har sin utdannelse fra Spin Off Forstudium i dans, ett års studier ved Ballettakademien i Stockholm, og en bachelorgrad i samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo (2017). Han har også fullført pedagogisk utdanning (PPU) ved Kunsthøgskolen i Oslo (2022).

Kristian har undervist og holdt workshops på flere steder i Norge, samt i Sverige, Tyskland og Estland. Som utøver har Kristian en variert bakgrunn og erfaring fra både kommersielle og sceniske produksjoner. Han har blant annet danset i musikalen «Flashdance» i Tyskland, Belinda Brazas forestilling «Survival» i Sør-Korea, og vært med på sommerturné med Highasakite i 2022. Kristian er også en del av det kreative kollektivet WALK Dance Company.

WALK Dance Company. 
“WALK Dance Company er et scenekunstkollektiv bestående av danserne William Boo, Albin Linden, Ludvig Herstad og Kristian Vindenes. Siden 2016 har de farget dansekunstmiljøet med sitt nye syn på det kommersielle, og hvordan et tradisjonsrikt forhold til musikk og håndverk kan støtte det narrative i dansen WALK har gjennom årene produsert og koreografert flere stykker både for seg selv og i samarbeid. Nå i høst satte de opp sin første helaftens forestilling, ‘Pinocchio-paradokset’ av Ludvig Herstad, med rockbandet Undergrünnen.