Inés Belli


Inés Belli er danser og koreograf med base i Oslo. Belli har sin utdanning fra Kunsthøyskolen i Oslo og Goldsmiths University i London, og har siden utdanning arbeidet skapende og utøvende med koreografi og dans både alene og i ulike konstellasjoner. Hun har produsert tre helaftens forestillinger, Postmodern Cool (2019), Metasexy (2020) og Spaces Between (2022/23), alle co-produsert av Dansens Hus Oslo. Bellis arbeid har også blitt presentert nasjonalt og internasjonalt gjennom turnénettverk Aerowaves, Dansenett Norge og Dansenett Sverige, samt spilt festivaler og gjestespill internasjonalt. Hun har også koreografert bestillingsverk for studenter ved Kunsthøyskolen i Oslo og Spin Off Forstudium dans. Utover sitt skapende virke støtter Belli andre kunstere som dramaturg og kreativ produsent, og deltar i og initierer ulike diskursive arenaer i det frie dansefeltet.