Rafaële Giovanola

Rafaële Giovanola er en sveitsisk dansekunstner. Hun startet karrieren som solist i Torino, og ble så invitert til Frankfurtballetten av Edon Madsen. Hun danset klassisk repertoar og samarbeidet med flere moderne koreografer som Jiri Kylian, Uwe Scholz og William Forsythe i de åtte årene hun var tilknyttet ballettkompaniet. I 1990 ble Giovanola engasjert i det nyoppretttede kompaniet Pavel Mikulátik’s Choreogrpahic Theatre og danset der flere år. I 2000 etablerte hun CocoonDance sammen med dramaturgen Rainald Endraß, og har siden produsert nærmere førti helaftens produksjoner.

Drivkraften bak 20 års kunstnerisk arbeid er improvisasjon, en sterk dramaturgisk tilnærming og tydelig vektlegging av samarbeid. Gjennom årenes løp har kompaniet eksperimentert med ulike tilnærminger til narrative metoder, og måter å tilnærme seg samtidsdansen. Praksisen deres bygger ofte på persepsjon, det sansende, som utgangspunkt for utvikling innen dansen.

Arbeidet til CocoonDance bryter med konvensjonelle sceniske erfaringer gjennom rombruk og nytenkning rundt sanselighet.