Geir Hytten

Geir Hytten har utdannet seg med en Master in Dance-performance fra Laban og samfunnsgeografi fra UiO. I London jobbet han med Punchdrunk i ulike prosjekter over ti år, og spilte Macbeth i den originale oppsetningen av «Sleep No More», New York og Shanghai. Andre kompanier inkluderer Vincent Dance Theatre, The Cholmondeleys and The Featherstonehaughs, Frantic Assembly, Frauke Requardt, Coisceim, National Theatre (London) og Complicite.

I Norge har han vært en del av Jo Strømgren Kompani siden 2011. Han har danset for Impure Company, Brageteatret, Ulf Nilseng, Kjersti Engebretsen, Simone Grøtte, Katrine Kirsebom, Laterna, Karstein Solli, De Naive, Mia Habib, og er ansatt i SKUDA.

Sammen med Marie Bergby Handeland koreograferte og utøvde han forestillingen Vi Synger (2016). Egne verk er YOUR FAN (2018), hello brother: stage-screen-stripped (2019-2020), og grief will be our companion (2021) har premiere under Codadancefest.