Loan Ha

Loan Ha er en Oslobasert dansekunstner, som har gjennom sitt virke arbeidet medskapende i en rekke internasjonale og nasjonale produksjoner. 

Etter sin utdannelse ved både Skolen for Samtidsdans i Oslo og ved P.A.R.T.S. i Brussel, har Loan arbeidet i det frie scenekunstfeltet med ulike kompanier, samt ved flere institusjoner. 

Her kan blant annet nevnes Dreamscreen prod. v/ Kristina Gjems (NO), LANDING (NO), Ludvig Uhlbors (SV) Sandy Williams (CA/BE), Mia Habib (NO), Human Works (BE), A.I.M.E. /Julie Nioche (FR) og Pia Maria Roll (NO).

Et viktig samarbeid har vært med kompaniet Impure Company v/ koreograf Hooman Sharifi, hvor hun jobbet som medskapende utøver i perioden 2007-2015. I denne perioden var hun med på å skape over 10 produksjoner som har turnert i 14 land og mer enn 36 ulike byer. 

Sammen med tidligere kolleger fra Impure, Ida Gudbrandsen og Rikke Baewert, startet hun i 2016 kunstnerkollektivet SUPERNOVA som presenterte sin første forestilling SKINN på Dansenshus påfølgende år. 

For sitt godt etablerte kunstnerskap og yrkespraksis, har Loan mottatt arbeidsstipend fra Norsk Kulturråd i to omganger; 2-årig stipend for unge kunstnere, 3-årig stipend for etablerte kunstnere samt vært ansatt i Skuespiller- og Danseralliansen siden 2015. 

Hun har bidratt til utviklingen av scenekunstbransjen gjennom en treårs arbeidsperiode i fagutvalget for Scene, i tilskuddsordningen Fond for Lyd og Bilde samt sittet i utvalget for «STOR kunst for små barn» på Dansens Hus. Hun var en av initiativtakerne til Praxis Oslo i 2013, en ideell forening som organiserer ukentlige møter med fokus på praktisering og diskusjon av ulike kunstneriske praksiser, med vervet som styreleder i fem år.