Harald Beharie

Harald er en Oslobasert dansekunstner og koreograf. Hans praksis stiller spørsmål ved normative mønstre i dans og koreografi, og utforsker hvordan vi kan skape skeive måter å være og manifestere kroppene våre på. Fra 2016-2019 var han fast ansatt i Carte Blanche, mens han simultant jobbet frilans som skapende og utøvende kunstner i flere konstellasjoner. Sammen med Julie Moviken og Charlott Utzig er han en del av kollektivet – De Naive. I 2019 vant gruppen Subjektprisen for “årets kunstner”. Siden 2014 har han også hatt et kontinuerlig samarbeid med Louis Schou. Duoens arbeid “Shine Utopians” ble nominert til kritikerlagets kritikerpris for dans i 2020. Harald var medskapende utøver i prosjektet “How to die – Inopiné” initiert av Mia Habib, og er aktuell med premiere på soloforestilllingen Batty Bwoy på Dansens Hus i januar 2022.