Mariama Fatou Kalley Slåttøy

Mariama Fatou Kalley Slåttøy er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en bachelorgrad i utøvende dans (2014).

Mariama er en allsidig dansekunstner som arbeider med bevegelse innenfor et bredt spekter av uttrykk. Hun jobber i både det frie scenekunstfeltet og ved institusjonsteatre, og har arbeidet med koreografer, regissører og kunstnere som Ingri Fiksdal, Fredrik Floen, Jo Strømgren, Eline Arbo, Ole Martin Meland og Jon Tombre. Mariama var over flere år tilknyttet Oslo Danse Ensemble og jobbet en lengre periode for Hålogaland Teater. Som danser og skuespiller har hun i tillegg gjestet institusjoner som Oslo Nye Teater, Riksteatret, Folketeatret, Det Nye Teateret og Kilden teater- og konserthus i ulike teateroppsetninger og musikaler. Hun har medvirket i flere film- og TV-prosjekter, i spennet fra utvikling og produksjon av egne og andres dansekortfilmer, til arbeid som danser og skuespiller. I tillegg har hun undervist i jazzdans, contemporary, moderne dans og repertoar.