Amie Mbye

Amie Mbye er en norsk-gambisk dansekunstner med base i Oslo og jobber mellom Oslo, Paris og Dakar. Amie er aktiv som utøver og medskaper og / eller skaper i ulike kunstneriske sammenhenger og konstellasjoner. Hun har både deltatt i og laget prosjekter som spenner fra stedsspesifikke interaktive forestillinger til kunstneriske produksjoner for scener, presentert både nasjonalt og internasjonalt. Hun har en BA fra Høyskolen for Dansekunst i Oslo (2019), hvor hun ble uteksaminert med en bachelorgrad i dans og koreografisk tenkning. I tillegg til dette har Amie 8 års danseerfaring i Afrikansk estetisk dans i Tabanka Dance Ensemble, diplom  i African Contemporary Dance fra Ecole Des Sables i Senegal (2018), samt dansetrening i ulike African Streetdance styles ( AfroHouse, Ndombolo, Coupe Decale), House og Hiphop.

Amie har siden endt utdanning  vært engasjert som utøver og medskapende danser  for forskjellige artister og koreografer som Germaine Acogny (SEN), Thomas Talawa Prestø (NO), Aida Colmenero Diaz (ES), Alesandra Seutin (BE), Harald & Louis (NO / DK), Inés Belli (NO) og mer.