NIAKO / Michael Lamarre

Michael Lamarre, også kjent som Niako, er en tverrfaglig hiphopdanser og koreograf fra Frankrike. Han begynte å danse i 1997 mens han studerte på kunstskole i Paris. Han ble introdusert til hiphopkultur gjennom bboying hvor han tok del av gruppen “Daltons Possee”, Gjennom dette fikk han mulighet til å opptre på noen av de viktigste scenene og hiphop-relaterte festivalene i Paris som “Rencontres Urbaine de La Villette” og “Festival de Suresnes Cites Danse”. I 2001 begynte han på L’AID (Academie International de Danse) for å studere klassisk, jazz- og moderne dans. Han har jobbet med koreografer og prestisjedansere som PFly, Bruce Ykanji, Dedson, Yaman, Physs, Sandrine “Soussou” Vandeveld, Stephane Loras som han anser som viktige personer som har vært med på å forme han som danser både teknisk og mentalt. Videre har han har jobbet for kompanier som “Artoba” og “Propos”-koreografer som Kamel Ouali, koreografert og danset for merker som Adidas og Puma og artister som Matt Pokora.
Han har både vunnet og vært dommer for den internasjonale og prestisjefylte konkurransen “Juste Debout”. Siden 2004 har han reist verden rundt og delt sin kunnskap med andre dansere samtidig som han fortsetter å utvikle seg og lære gjennom sine reiser. Han har blitt en verdens mest anerkjente dansere etter utallige battle-seiere og er en anbefalt lærer kjent for sine gode pedagogikk.