Camilla Spidsøe

Camilla Spidsøe ble ansatt i Nasjonalballetten i 2013, etter ti år som en av Norges fremste samtidsdansere i bl a Carte Blanche. Her gikk hun rett inn i bærende roller i Johannessens Scheherazade, Proiettos Cygne og Ekmans A Swan Lake – som alle ble skapt for henne – i tillegg til fremtredende partier i balletter som Strømgrens Suite og Kyliáns Gods and Dogs og Soldiers’ Mass.

I februar 2019 mottok Camilla Spidsøe Aase Byes Minnepris for 2018. Høsten 2013 mottok hun Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris, høsten 2014 danset hun rollen som fru Alving i Moum Aune og Espejords Ghosts – Ibsens Gengangere – og ble utnevnt til solistHun har også danset fremtredende partier i Forsythes Steptext, Øyens Timelapse, og Strømgrens Lamentate, samt roller som Lady Capulet i Romeo og Julie, Madame i Manon og Grevinne Lydia Ivanovna i Anna Karenina.