Berstad/Wigdel/Helgebostad

Trioen Ingeleiv Berstad, Ida Wigdel og Kristin Helgebostad har jobbet sammen i 10 år. Først som studenter, og senere som utøvere og koreografer, har de dyrket frem en sterk faglig og kunstnerisk tillit til hverandre. Denne tillitsfulle forankringen gir mot til å fortsette med å utvikle en leken, intuitiv arbeidsform der ingen idé er for hysterisk, vulgær, provoserende eller barnslig til å utforskes.

De har en stor kjærlighet for de som befinner seg litt på utsiden av samfunnets motorvei. Behovet for gå inn i litt ensomme og triste, men tøffe skikkelser er et uttrykk for å ville utvide hva som blir sett på som normalt og hva mennesker kan bli glad i. De vil skape et rom som gir plass til irrasjonaliteter og utblåsninger fordi dette er følelser og
tilstander som alltid bor i oss i større eller mindre grad, og ved å la dem gi seg til kjenne og jobbe med dem som konkrete, fysiske størrelser, så kan man muligens gi folk litt slack.

Deres første produksjon, Jordjenta, ble vist på Black Box teater i 2013 og har siden turnert nasjonalt og internasjonalt, samt blitt valgt ut til både nettverkene Aerowaves og ICE HOT. Deres neste produksjon Spoiler som har turnert bla i Rotterdam, på MDT i Stockholm, Olomouc i Tsjekkia, Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, BIT Teaterarasjen i Bergen og ble vist på ICE HOT i Reykjavik. Under workshopen kommer de til å være midt i prosess med deres nye forestilling Nikulpmyrene, men da i firspann med skuespiller og regissør Lisa Lie.