Eivind Seljeseth

Eivind Seljeseth er en norsk koreograf og danser med base i Oslo. Han er utdannet ved Skolen for samtidsdans (Nå Høyskolen for Dansekunst) og Kunsthøgskolen i Oslo (MA i Koreografi). Relasjoner mellom arkitektur, kropper og konvensjoner samt subjektive virkelighetsoppfatninger har vært gjennomgående interessefelt i Seljeseths arbeider.

Hans kunstneriske praksis spenner fra å utøve i arbeider av andre, skape egne verk til samarbeidsprosjekter med andre kunstnere Som utøver har han jobbet med forskjellige grupper og koreografer som Heine Avdal & Yukiko Shinozaki / fieldworks, Ingri Fiksdal, Eva-Cecilie Richardsen, Bente Alice Westgaard og flere. Eivind er involvert i forskjellige samarbeid i det norske kunstfeltet. De siste årene har de mest omfattende samarbeid vært med Kristin Ryg Helgebostad, Ingeleiv Berstad og Tormod Carlsen gjennom prosjekter som AV HISTORISK GRUNN og Lulleli for Fruholmen fyr.

Se mer om Eivind Seljeseths arbeider her: https://www.eivindseljeseth.com

I samarbeid med Dansens Hus arrangerer PRODA den 10. november en work-in-progress-workshop med Eivind Seljeseth, i forbindelse med at han senere denne høsten har premiere på Dansens Hus med sitt ny verk “Exploded view” den 14. desember og spiller til og med 17. desember. Les mer om forestillingen “Exploded view” på Dansens Hus her.

Ler om workshopen her.