Amy Pender deler praksis 15.+18.6. kl 10-12

Tre kunstnere deler praksis under ÅPENT ROM 2018

Amy Pender er en norsk dansekunstner basert i Oslo og Berlin. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Amsterdam, der hun tok en 4-årig BA i Modern Theatre dance. I sitt siste år på skolen hadde hun praksis hos Icelandic dance company, og i 2015 begynte hun å jobbe for Spitfire dance and physical theatre company (Tsjekkia) som hun turnerte med i 2 år. Amy har ellers hovedsakelig jobbet som frilanser i Norge, Tyskland og Nederland. Hun har blant blant annet jobbet med koreografer som Blenard Azizaj, Yaniv Cohen, Cecilia Moisio og Liat Waysbort. Den siste tiden har hun også begynt å fokusere mer på mindre samarbeidsprosjekter og utvikling av eget arbeid. Hennes research prosjekt “Alenetid” og somatiske praksiser som Klein teknikk og Feldenkrais har utviklet seg til å bli viktige fundamenter i hennes praksis som dansekunstner.

Amy om hva hun ønsker å dele:

I praksis øktene vil jeg fysisk se på idéen i forhold til det “å gå ut av komfortsoner”.

Jeg har alltid synes at dette er et ganske morsomt uttrykk som for meg har to litt motstridende sider.