Janne Eraker

Janne Eraker er en steppdanser med bakgrunn i moderne dans og samtidsdans. Hun jobber prosjektbasert i inn- og utland som både utøvende musiker, skapende danser og utøvende danser. I tillegg leder hun konsertserien Salongen og improvisasjonstreningen Stepperiet. Drivkraften til Janne ligger i et sterkt behov for å være i musikken og formidle rytme med hele kroppen. Fokuset ligger på improvisasjon, en av steppdansen kjerneelementer. Hun elsker å utforske og utfordre steppdansen. Dette skjer best i møte med samarbeidspartnere fra andre felt. Hennes fleste sparringspartnere har vært musikere fra alle mulige sjangre, samtidsdansere, visuelle kunstnere, dramaturger, slampoeter og regissører. Som fast danser i det internasjonale kompaniet Sebastian Weber Dance Company er hun også del av Europas nyeste og mest banebrytende utvikling av steppdansen. Janne driver Dansens Haus, et studio for dansekunstnere fra det frie feltet i Oslo.