Suzie Davies

Suzie Davies er danser, koreograf, skuespiller og forfatter, bosatt på Berger i Drammen kommune. Hun startet sin karriere som danser i Monty Python-filmen «The Meaning of Life» i 1983, og ble senere uteksaminert fra London Contemporary Dance School. Hun arbeidet med Uppercut Danseteater i København i tre år før hun i 1995 ble et etablert medlem av Carte Blanche, hvor hun ble i ni år. I denne perioden arbeidet hun også med Ingun Bjørnsgaard Prosjekt i Oslo og JazzXchange i London. Siden 2004 har Suzie arbeidet som frilans kunstner. Hun har hatt et langvarig samarbeid med Karen Foss og hennes kompani Quiet Works, og ble også en av kjernemedlemmene i Alan Lucien Øyens kompani winter guests. I 2010 mottok Suzie Rolf Gammleng-prisen for sitt arbeid som danser. Hun har vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen (SKUDA) siden 2012.