Camilla Tellefsen

Camilla Tellefsen er en dansekunstner og gründer med fokus på streetdance, spesielt Popping. Hun er utdannet fra Bårdar Akademiet i 2004 og tok sin videreutdannelse på Flow Dance Academy i København 2006. For tiden underviser hun ved Subsdans og Flow Dance Academy, og er aktiv med produksjon av egne koreografiske verk.

Gründervirksomheten hennes inkluderer bl.a. dansestudioet Subsdans, foreningen Soul Sessions Oslo og dansecrewet dEEP down dopEiZM. Hun var også festivalsjef for Urban Moves på Dansens Hus i 6 år.

Selv om Tellefsens base ligger i streetdance og det kulturelle, omfavner hun et bredt uttrykk både som danser og koreograf, med 18 års erfaring innen både teater, tv, scene og events. Hun har bl.a. koreografert Alice (Rogaland Teater, 2011), Pappas reise ut av tiden (Teater Manu 2014), Battle (2018) og Battle: Freestyle (Netflix, 2021), og hennes originale verk, Gamer (2014), som ble spilt på Riksscenen, Dansens Hus, ble del av Scenekunstbruket sitt repertoar og gikk på turné med DKS i Østfold og Oslo.

Tellefsen har mottatt Statens Kunstnerstipend 2012-2014, Rolf Gammlengs Ærespris 2021, vært festivalsjef for Urban Moves ved Dansens Hus og vært styremedlem i både Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen.