Samarbeid under Spin Off-festivalen

Spin Off feirer sitt 20-årsjubileum med festival i juni, og PRODA inngår som samarbeidspartner om aktiviteter for profesjonelle dansekunstnere.

Pedagogseminar
30.-31. mai blir det pedagogseminar på Schous Kulturstasjon. Vi har invitert Emanuel Waal Hem og Vigdis Langeggen til å dele sine erfaringer med undervisning innen samtidsdans og ballett. Mange som underviser dans arbeider mye alene, og pedagogseminaret er en ypperlig arena å møte kolleger og utveksle erfaringer. Det er også en flott mulighet til faglig påfyll med inspirasjon og input til ulike undervisningssituasjoner.

PRODA-klasser
På PRODA blir det klasser med WALK dance company, 1.-3. juni I klassene vil Ludvig Herstad dele praksisen med hvordan WALK arbeider. Klassen vil inneholde improvisasjonsøvelser og en kombinasjon. WALK prøver å flytte grenser på tvers av dansestiler med mål om å fremheve det fortellende og musikalske i dansekunsten.

Se tider og alle PRODAs klasser på proda.no/timeplan.

Lunsjprat
Spin Off og Danseinformasjonen samarbeider om to spennende arrangement under festivaluka! Sigrid Svendal ved Danseinformasjonen leder en panelsamtale med danskeunstnerne Carl Aquilizan, Inés Belli og Oda Bjørholm om overgangen fra utdanning til yrkesliv, på Ingensteds 2. juni. Les mer her!

Dagen etter, 3. juni, gir Svendal oss et kort historisk riss over dansekunstens utvikling i Norge.Hun vil komme inn på pedagogens rolle og betydning for dansekunsten, samt snakke om hierarkier og maktrelasjoner i dansekunstfeltet. Svendal vil i foredraget også komme inn på det som kan oppfattes som et gap mellom det som danses i utdanningene og det som danses på scenen. Forefraget foregår på Schous Kulturstasjon! Les mer her.

Vi gratulerer Spin Off med 20-årsjubileet, og gleder oss til festival og samarbeid!

foto: Antero Hein