Ida Haugen

Ida Haugen har sitt hovedvirke som utøvende dansekunstner, med base i Oslo. Dette kombinerer hun med å jobbe skapende i egne og andres prosjekter, samt undervisning der hun deler egen praksiserfaring og interesser innen koreografi. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med BA i samtidsdans fra 2014, og forstudium i dans i Paris ved Studio Harmonic i 2011. Etter utdanningen jobbet hun et år som aspirant i Carte Blanche.

Som danser har hun jobbet i ulike produksjoner, blant annet med Kari Hoaas Productions (Heat, Be Like Water), Nagelhus Schia Productions (Orbo Novo av Sidi Larbi Cherkaoui), med talentutviklingsprogrammet DanseFOT/Nagelhus Schia Productions (A Logical Song av Katja Schia og Catharina Vehre Gresslien, En Bølge av Guro Schia og Vebjørn Sundby), Øyteateret (kinShips), Ingvild Isaksen (Lot’s of People), Rom for dans (#Me&U). Hun er en del av kunstnerkollektivet Oslo Koreografiske som fokuserer på prosjekter for både barn og voksne, som har produsert forestillingene We Are Symphony og New Normal.

Høst 2021 satte hun opp en egenprodusert forestilling, Hot Moon, i samarbeid med Dansens Hus, som spilte utendørs på Gunerius P-hus under fullmåne. Hun har koreografert for DanseFOT med forestillinger i Bærum Kulturhus, med tittelen Big Dreams. I begge prosjekter jobbet hun med musiker og komponist Vilde Tuv.

Haugen har holdt workshops, undervist og vært vikar ved ulike steder ved Praxis Oslo, Høyskolen Kristiania, DanseFOT, KHiO, Schous kulturskole, Kirkenær Ballettskole, PRODA Østfold, Østfold dansekompani for ungdom, Bodø VGS, Skien ballett- og dansesenter, Skien VGS, Arabesque Dance Company i Vietnam, Oslo Teatersenter, Copenhagen Contemporary Dance School, Savery Academy i København, Gerlev Folkehøgskole, Move 17 i København og AFUK – Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

I år er hun i gang med et nytt soloprosjekt med tittel Rose Water, der hun utforsker egen kryss identitet som norsk og med vietnamesisk bakgrunn, i samarbeid med komponist Anna Linh Nguyen Berg. Hun er også danser i Kari Hoaas’ neste produksjon Shadowland, der det utforskes blant annet solomateriale på scene og i møte med film.